• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

İslâm üstünlüğü emreder

11 Mayıs 2024
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

 

İlkokul öğretmenim, bir gün sınıfa çaydanlık ve demlikle geldi. Tüple suyu kaynattı, demliğin altında oluşan damlacıkları gösterdi. Dedi ki:

“Çocuklar kaynayan su buharlaştı, soğuk olan demliğe çarptı, buhar damlacığa dönüştü. Yağmur da böyle yağar.”

Hocam, dedim, çaydanlık ve demliği, tüpü, suyu siz getirdiniz. Buharlaşma olayını gösterdiniz. Yağmurun yağması için Güneş, deniz ve göllerde su, Güneş’e 149,5 milyon km uzaklıkta yörüngede dönen Dünya lazım. Bu düzeni kim kurdu? Öğretmenim inançlı biriydi, Allah demekte tereddüt etmedi. Dünya kuruldu kurulalı devam eden ince ayarlı, hassas bir düzen var. Bu düzeni kuranı anmadan suyun buharlaşması ve yağmurun yağmasını anlatmak ateist bakış açısıdır, eksiktir, mantıksızdır. 

Prof. Kazım Uysal, Ekosistemin Dilinden YARATILIŞ kitabında der ki: 

“Güneş’in kütlesi % 75 hidrojen, % 25 helyum, geri kalan %1 ise diğer elementlerden yaratılmıştır. Mülkün sahibi olan Allah tarafından Güneş’te saniyede yaklaşık 564 milyon ton hidrojen, 560 milyon ton helyuma dönüştürülür. Bu esnada yaklaşık 4 milyon ton madde ısı ve ışık enerjisi uzaya yayılır. Güneş’in yaratılmasından bu yana kaybettiği kütle (4 milyon ton/ sn) şimdiki kütlesinin 1/5000’i kadardır. Kalan ömrü ise yaklaşık 5 milyar yıl hesaplanmıştır. Tarihte ateşe tapan insanlar (Mecusiler) olmuş, yaktıkları ateşi söndürmemek için olağanüstü çaba göstermişler ancak günümüzde insanın yakmış olduğu ve hiç söndürmediği ateş yoktur. 

Akıllı ve şuurlu insanlar bile yaktığı ve söndürmemeye niyet ve gayret ettiği ateşlerin sürekliliğini sağlayamamış iken Güneş’in milyarlarca yıldır hayata uygun kıvamda yakılması tesadüflerin neticesinde olabilir mi?

Allah’ın tasarrufu ile Güneş’te ortalama 1qW/ kg güç üretilir. Güneş ateştir. Dünya’nın içinde 200 bin dereceye varan sıcaklık var. Hayatın var olabilmesi için su lazım. 

Dünyanın 2/3’sini kaplayacak şekilde suyu kim koydu?”

Müslüman araştırır, öğrenir, kâinattaki düzeni inceler ve yaratıcısına hayran kalır, ibadet ve dua eder. İnanmayanlar ise yaratıcıyı inkâr eder.

Bir harf kâtipsiz, bir kitap yazarsız, bir iğne ustasız, bir bina mimarsız olmaz. Evrendeki ince ayarlı, mükemmel düzeni kuran YARATICI’yı akıl gözüyle görmeyen kişi tesadüfe havale eder. 

Düzen, tesadüfü reddeder.

Prof. Antony Flew, YANILMIŞIM TANRI VARMIŞ isimli eserinde; ‘ateizm evrenin nasıl var olduğunu, evrendeki kanunları kimin koyduğunu, her şeyin kanunlara neden itaat ettiğini, cansız varlıkların nasıl canlandığını, hayatın nasıl meydana geldiğini açıklayamaz’ der. 

Kur’an’da yağmurun yağması ve yağmur yağdıran sistemin mükemmelliği ile ilgili çok ayet var. Yüce Allah, her canlının sudan yaratıldığını bildirir. Kur’an; Allah’ı, ahireti, kabir hayatını, tekrar dirilişi, hesap gününü, sırat köprüsünü, iyilerin cennete gideceğini, inkârcıların cehenneme düşeceklerini anlatır. Hz. Muhammed (sav) 23 sene öğretmenlik yaptı, cahil bir toplumu kitap okuyan, bilge bir topluma dönüştürdü. Çalan, çırpan, soyan, yalan söyleyen, öldüren adamlar kısa sürede yardımsever, iyiliksever, erdemli insanlar oldular. Eğitim tarihinin en sevilen ve en başarılı öğretmeni Hz. Muhammed’dir. 

İslam, insanı kâinatın en şerefli varlığı kabul eder, Batılı felsefeciler hayvan olarak görür, ölüm sonrası ile ilgili tek cümle kuramazlar.

Hayvanın ahlakı olmaz, hayvanlar medeniyeti yoktur, hayvanlar cennete gitmez.

Kur’an, insanı iyilik yapmaya davet eder, cenneti müjdeler. İslam; ilim, ahlak, erdem ve müjde dinidir. Kur’an, inanıyorsanız üstün olan sizsiniz, der; üstün olmayı emreder. İnsan ilim ile üstünlük kazanır. “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” buyurur Kur’an.

Hz. Muhammed (sav), beşikten mezara ilim öğreniniz, der. İlim çalışarak elde edilir: “İnsan için sadece çalıştığının karşılığı vardır” buyurur Kur’an. Peygamberimiz (sav) 23 senede devlet geleneği olmayan bir toplumu eğitti, devlet kurdu, Müslümanlar 10 senede o zamanın en büyük devletleri Bizans ve İran’ı yendiler.

Benzeri hızlı bir gelişme, kötüden iyiye dönüşme, cehaletten bilime terakki, kötü ahlaktan iye ahlak sahibi olmaya evrilme tarihte yoktur. 

Bugünkü Müslümanlar tembel, zihinleri devşirilmiş; bir kısmı İslam’a düşman, Kur’an okumaz, çalışmanın ibadet olduğunu bilmezler. 

Akıncı, Kızılelma, KAAN, TCG Anadolu yapan genç mühendisler Batı ile yarışıyor, yeniden doğruluyoruz, Büyük Türkiye’yi kuracağız. 

Peygamberimizin (sav) kurduğu devlet 10 senede süper güç oldu, Batı taklitçisi Türkiye 100 senede dünyadaki ilk on devlet arasına giremedi. Taklitçilikle büyük güç olunmaz. 

OSMANLI’NIN EŞSİZ YÖNETİM SİSTEMİ 

Dünya siyasi tarihinde derin izler bırakmış olan Osmanlı Devleti’nin adalete dayalı, insan merkezli yönetim anlayışı bugün ve yarın açık oturumlarla Üsküdar’da anlatılacak. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘Kuruluşunun 725. Yılında Osmanlı Yönetim Sistemi’ başlıklı konferansa ünlü isimler iştirak edecek. İşadamı, Osmanlı dostu Mehmet Tosun’un organize edeceği konferansa Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Prof. Dr. Beşir Atalay da katılacak. Osmanlı soyundan gelen Harun Osmanoğlu, Nuran Osmanoğlu ve Osman Vasıf Efendi’nin yer alacağı programda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Hüseyin Algül, Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, Prof. Dr. Tahsin Özcan, Prof. Dr. Nurettin Gemici, Prof. Dr. Kenan Gürsoy ile Prof. Dr. Haşim Şahin konuşacak. Programda Osmanlı hukuku, kuruluş ve yükseliş döneminde izlenen siyaset ele alınacak. Tüm okurlarımıza önemle tavsiye ederiz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

"OSMANLI’NIN EŞSİZ YÖNETİM SİSTEMİ " Payitahtta 1920'ye kadar devam eden köle pazarı /avrat pazarı Osmanlı'nın eşsiz yönetim sisteminin göstergesi olmalı. Gururla beyan etmekte haklısın.

Şeref

" Hayvan cennete gitmez" Kuran'da kıtmir isimli köpeğin cennetle müjdelendiği var hocam...!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23