• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

Evanjelizmin hezeyanı

04 Ağustos 2018
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

Yeni Akit’te yazmaya başladığım sırada, “her hafta yazacak değişik konu”yu bulmakta zorlanacağımı düşünmüştüm. Öyle ya; alanım olan “psikiyatri ve ruh sağılığı”mızla ilgili mevzu bulmak kolay olmayabilirdi. Ama şimdi maalesef o kadar çok sözünü edecek şey var ki, ne yazacağımı şaşırır hale geldim.

Üstelik bu durum sadece ülkemizdeki adeta garip, mantık dışı ve tuhaf işlerin çok olması ile de ilgili değil. Görüyorsunuz dünyanın jandarması kesilen ve en etkili ülke olan ABD’yi de saçmalıklar sarmış durumda. Bizzat kendi ülkesinin ruh sağlığı profesyonelleri başkanları Trump’ın ruhen bozuk olduğunu, ‘narsist ve megaloman’ kişiliğe sahip bulunduğunu ilan ettiler. Trump yaptıklarıyla, söyledikleriyle dünyayı karıştırmaya devam ediyor.  

Son rahip olayı da ABD’nin ne kadar sağduyudan uzaklaştığını gösteriyor. Toplu halde Türkiye’ye savaş açmış durumdalar. Bunun da temelinde cezaevinden çıkarılıp kendi evinde gözetime alınan ABD’li rahibin evanjelik olması gerçeği yatıyor. 

Evanjelizm, kökten dinci Protestan mezhebi yanlısı Hristiyanlık tarikatının adı. Bu inanca göre; Hz. İsa kıyamete yakın gökten inerek yeryüzüne hâkim olacaktır. Bunun için de önce İsrail’in Armageddon’da(*) ‘büyük zafer’ kazanması gerekir. Bu yüzden hep İsrail’in yanında olarak, İslam ülkelerinin özellikle Türkiye’nin aleyhinde bulunarak dünyayı karıştırmak, kendilerine göre kıyameti önceye almak istemektedirler. Güya ortalık karışınca Hz. İsa’nın geleceği ortam hazırlanmış olacaktır. Hz. İsa da gökten inince Hristiyanlık dünyaya hâkim olacakmış(!). 

Evanjeliklerin de iç politikada ağırlığı olduğundan (50 milyon taraftardan bahsedilmektedir) ABD yönetimi onların hoşuna gidecek söz, karar ve tavırları gözlerini kırpmadan ve ne tehlikeli sonuçlar doğuracağını hesaplamadan alabilmektedirler. ‘Kriz büyüsün, ortalık karışsın, Hz. İsa’nın gökten inişi önceye gelsin’ gibi hezeyan ABD’de etkilidir.

Sözünü ettiğimiz ‘Tanrı’yı kıyamete zorlamak’ gayesinde olan inanç sahiplerine Siyonist Hristiyanlar denmesi bu yüzdendir. Yani FETÖ’yü koruyan ABD’nin kendisi de FETÖ veya Adnan Oktar benzeri patolojik bir yapılanmanın etkisine girmiş görünmektedir.

Kısacası dünyanın süper ülkesi ABD deli saçması bir inanç veya hezeyan peşinde koşan bir ülke durumundadır. Türkiye’ye devamlı düşmanlık etmeleri, Kudüs’ü başkent olarak ilanları, İsrail’i koruyup kollamaları hep bu yüzdendir.

İşte ülkemizdeki ABD krizinin ana sebebi anlattığımız Evanjelikler. Halk Bank’la uğraşıyorlar, hep Türkiye’ye düşmanlık ediyorlar, şimdi de ekonomik gezi peşindeler. Doları tırmandırıyor, ülkemizi darboğaza sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ancak unuttukları önemli bir husus var: Onların hesabı bu ama Rabbimin hesabı başkadır. Bunu görecekler ve pişman olduklarında iş işten geçmiş olacak inşallah.

ŞENLİK DÜZENLEYENLER

Dün internete bir şenlik görüntüsü düştü. Kadın erkek karışık plajda bağırıp çağırarak oynuyor, göbek atıyorlar. Meğerse bu kişiler doların 5 lirayı geçmesini kutluyorlarmış. İnanın bir hoş oldum. Bunların nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını anlamakta zorlandım. Üstelik bu kişiler FETÖ’cü veya PKK’lı da değillerdi. Ekonomi zora girecek, insanlarımızın geçim sıkıntısı artacak, iflâslar ve yoksulluk çoğalacak diye ‘vur patlasın çal oynasın’ tarzında eğlence düzenlemişlerdi. Kendileri Ege sahillerinin pahalı mekânlarında kaldıklarına göre bolluk içindeydiler. Ama kendi milletinin zor duruma düşmesi ihtimaline bırakın üzülmeyi sevinç gösterileriyle karşılıyorlardı.

Bazı dostların ‘ülkemiz koca bir akıl hastanesine döndü’ sözlerinde haksız olmadıklarını ispat ediyor bu müptezel tipler. Üstelik bunların sayısı da sınırlı değil gördüğüm kadarıyla.

Dertleri ne derseniz, Türkiye ekonomik olarak iflâs eder, batarsa Sayın Cumhurbaşkanımız da zor duruma düşermiş. Böylelikle gitmesi de kolaylaşırmış. Mantıkları maalesef bu. Aynı sanki psikotiklerin yani akıl hastalarının zihniyetine sahipler. Bir çeşit hezeyan içindeler.

Rabbim bize akıl fikir ver.

(*) Armageddon: Ahir zamanda yakın dinler arasında olacağı varsayılan kıyamet savaşı. İslâm kaynaklarında da geçer ve Hatay’daki Amik Ovası’nda olacağı kaydedilir. Elbette Müslümanların kesin zaferi ile sonuçlanacaktır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23