• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Müslümanların terörizmle hizaya getirilmek istenmeleri emperyalistlerin oyunudur

05 Haziran 2024
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

 

Allah’ın arzında Allah’tan başkasına boyun eğmeyen Müslümanların zalim ve zorbalara, haksız ve hukuksuz hareket edenlere boyun eğer hale getirilmeleri, emperyalistlerin en büyük hedefleridir. Emperyalist devletlerin bütün plan ve projeleri, Müslümanları köleleştirmeye, esir yapmaya matuftur. 

Müslümanlar için ileri sürülen ‘İslamcı terörist’, ‘Fundamentalist’, ‘Radikal İslamcı’ gibi ifadeler, tamamen küfür cephesinin yaftalamalarıdır. İslâm, terör ve terörizmden beridir. İslâm hak ve hukuk dinidir. İslâm, insanın insan olması ve insan kalması için gelmiştir. İslâm’a teslim olmuş bir Müslümandan mücahid, mücahide olur ama asla terörist olmaz. 

Müslümanları kötülemek, Müslümanları hep kötü göstermek, Müşriklerin vasfıdır. Rabbimiz haber veriyor: “Onlar seni dinlerlerken hangi maksatla dinlediklerini, kendi aralarında konuşurlarken de o zalimlerin, “Siz ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz” dediklerini çok iyi biliyoruz. Bak, senin için ne türlü benzetmeler yaptılar da saptılar. Artık (doğru) yolu bulamazlar.” (İsra Sûresi/ 47-48)

Kendi sıfatlarını Müslümanlara vermek, kâfirlerde bir alışkanlıktır. İslâm topraklarında görülmekte olan terörist hareketler, amaç ve araçlarını Batı kültüründen almaktadırlar. Dolayısıyla ivedilikle dünya ve öncelikle İslâm coğrafyası Batı kültüründen, kanunlarından, ideolojilerinden arındırılmalıdır. Hak ve hukuk’a riayet etmeden iş ve işlem yapan, kendilerini asla Allah’ın şeriatı ile mukayyed görmeyen sosyal ve siyasal oluşumların tümü terör örgütleri hükmündedirler.

İslâm’a ve Müslümanlara zarar veren hiçbir terör örgütü Müslümanlara mal edilemez. Son iki yüz yılda dünyada yaşanan tarifsiz acıların failleri tarafından huzur dini İslâm’ın bir tehdit olarak gösterilmeye çalışılmasının insaniyet adına gerçekten utanç verici trajik bir durumdur. Batılın ülkeler tarafından ortaya atılan “İslâmofobi” kavramı, birilerinin zihin kodlarındaki İslâm düşmanlığının bir başka yansımasıdır.

İslâm, kendisinden korkulan değil; bilakis korkuları izale eden bir dindir. Her insanın hayatını, onurunu ve hukukunu teminat altına alan bir hayat nizamıdır. Biraz önce ifade ettiğim ve bizim kitaplarımızda ‘Zarurat-ı Hamse’ ismiyle kavramsallaştırılmış, inancı ve ırkı ne olursa olsun yeryüzünde yaşayan herkesin canının, aklının, dininin, malının, neslinin muhafaza altında tutulması İslam’ın en önemli ilkelerinden birisidir. Ne var ki öteden beri söz ve eylemleri ile sürekli Müslümanları hedef alanlar, barış dini İslam’ı, terörle birlikte anmak suretiyle, yapay bir korku ve endişe ortamı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Emperyalist gayelerle üretilen ırkçı içerikler ve nefret dili, sosyal medyada, televizyon programlarında, yazılı ve görsel basında ve siyasi söylemlerde sorumsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Mesele Müslümanları olduklarından başka göstermek…

Müslümanlar olarak İslam’ı en güzel şekilde temsil etmek ve yöneltilen ithamları yaşantımızla, ahlakımızla, duruşumuzla tekzip etmek mecburiyetindeyiz. Filistin’den Myanmar’a, Kafkaslardan Balkanlar’a kadar dünyanın pek çok yerinde katliamlar yapan, masumları, kadınları, çocukları acımasızca öldüren gözü dönmüş kişi ve grupların dini kimliğine baksak acaba hangi inancın izlerini görürüz? Bunlar hangi dinlerin mensuplarıdır? Bizler, bunların inançlarından hareketle genelleme yaparak Judaizmofobi, Hristiyanizmofobi, Budizmofobi, Hinduizmofobi tabirlerini kullansak Yahudilerin, Hristiyanların, Budistlerin, Hinduların ne kadar zorlarına gider değil mi? Ne yazık ki İslam’a karşı art niyetli ve ötekileştirici bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Zavallı insanlar Kur’ân’la yol bulacakları yerde, onu kendilerine hayat programı yapacakları yerde, onunla şereflerini artıracakları yerde, ondan nasihat alacakları yerde ondan nefret ettiler, ondan kaçtılar, ondan hicret ettiler. Sonunda terörist olup daha idare edilemez oldular. Allah yasalarının üstünde yasa düşünmek, Allah’ın hayat programının üstünde hayat programı düşünmek, terörist olmak için yeterli bir sebeptir!

Hedeflerine ulaşmak için şiddetten, kan dökmekten başka kural ve kaide kabul etmeyen terör örgütleri, Emperyalist devletlerin silahları hükmündedirler. Emperyalist devletler terör örgütlerini istedikleri ülkede, istedikleri bir zamanda kullanırlar. Terör örgütlerinin arkasında küresel emperyalist güçler olmadan terör örgütleri bir adım dahi atamazlar. Terör örgütleriyle mücadele, emperyalist devletlerle mücadeledir. Terör örgütleri, dünya çapında ekonomik ve siyasal çıkar kavgalarını hızlandırmışlardır. Emperyalist devletler kendi çıkarlarını korumak ve devamını sağlamak amacıyla terör gruplarının bir noktaya kadar güçlenmesine izin verirken, kendi çıkarlarına zarar gelecek noktada hemen frenlemişlerdir. Terör örgütlerine her türlü desteği veren emperyalist devletler, terörizmin coğrafik, etnik ve inançları kullanmasını sağlamışlardır. 

Terör terimi, dehşet ve korkuyu belirtirken terörizm, bu kavrama süreklilik ve siyasal içerik katmaktadır. Mesela İsrail bir devlet değil, emperyalizm tarafından kurulmuş bir terör örgütüdür. Emperyalizm İsrail denilen terör örgütü vasıtasıyla başta Filistin halkı olmak üzere bir yekûn olarak İslâm coğrafyasını hizaya getirmeye çalışıyor. İsrail ile savaşmak, emperyalizmle, emperyalist devletlerle savaşmaktır. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ufuk

Cahillikle ve egitimsizlikle bir alakasi yok diyosun?

Uğur

İslamofobi demek İslam düşmanlığı demektir. İslam düşmanlığını olumlu değil, olumsuz gösterir. Haksız ve saldırgan bir korkuyu ifade eder. Bu tabiri kullanmakta büyük bir sakınca yoktur. Hele İngilizce konuşup yazarken bir alternatifi de yoktur. Ayrıca Hristiyanofobi (Christianophobia) kavramı da mevcuttur. Avrupalı Hristiyanlar bu kavramı kullanmakta ve Hristiyanofobiye karşı mücahede talep etmektedir. Haklılık payları vardır. Putperestler ve ateistler ve Yahudiler Müslümanlara ilaveten Hristiyanlara karşı da azıtmaktadır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23