• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/1

28 Ağustos 2024
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

 

Gazze, İslâm ümmetinin cihad gazelidir. Gazze kıyamı, dirilişten direnişe geçişi gerçekleştirmiş olan Müslümanların kıyamıdır. Gazze, iman iddiasının kıyamla ispatlandığı yerdir. Gazze direnişi, cenneti cihadda arayanların işidir. Cihada veda etmiş caniler, Gazze direnişinden bir şey anlayamazlar. Rabbimiz bedelsiz cennet özlemcilerini uyarıyor: 

“Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Rasûl ve onunla beraber mü’minler, ‘Allah’ın yardımı ne zaman?’ diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.” (Bakara Sûresi/214)

Cennete giden yol cihaddan geçiyor. Ödedikleri ağır bedellere rağmen, binlerce şehide, on binlerce gaziye rağmen direniş iradesinden taviz vermeyen Gazzeli Müslümanlar, Ümmet-i Muhammed’in iftihar-ı medarıdırlar. Onlar cihadda, kıyamda hepimiz için birer mihenktirler.

Gazze direnişi; zalimlere ders, mazlumlara adrestir. Gazze direnişi; imanın emriyle sadece Siyonist İsrail’e değil, İsrail’i destekleyen bütün dünya gâvurları karşısında dik durarak bombardıman altında izzet ve şerefle hayatta kalma mücadelesi veren yiğit Müslümanların kıyamıdır.

Gazze direnişi iman kaynaklıdır, “İllallah” merkezlidir; Allah’ın hükmü ve hakimiyeti, Allah’ın şeriatı hayata hakim olsun ve hakimiyeti ilelebet devam etsin diye başlatılmış olan bir “Lâ” direnişidir..

Gazzeli Müslümanlar; evleri başlarına yıkıldığında Allah’ı zikrettiler. Uzuvları bombalarla parçalandığında Allah’ı zikrettiler. Şehidleriyle vedalaştıklarında “Hasbunellah ve ni’mel vekil” dediler. Siyonistlerin tanklarına patlayıcı yerleştirirken Allah’ı zikrettiler. “Lâ ilâhe illallâh” zikrini tüm hayatlarına hâkim kıldılar. “Lâ” derken Allah’tan başka ilahları reddettikleri gibi ilahlık iddiasındaki küresel Siyonist sistemin egemenliğini, karar vericiliğini, siyasetini, ekonomisini, ahlak ve kültürünü de reddettiler. “Lâ” diyerek başkaldırdılar ve gerçek zikir nedir tüm dünyaya gösterdiler. Şayet denilse ki Kelime-i Tevhid’in başındaki “Lâ” nasıl bir kıyamı/direnişi gerektiriyor? Cevaben deriz ki; Gazze’deki kıyam/direniş gibi bir kıyamı/direnişi gerektiriyor. Çünkü Gazze direnişi; bütün dünya gâvurları karşısında tek başına direnirken imkânı imanda arayan ve bulan Müslümanların direnişidir.

Gazzeli Müslümanlar; sayılarının, silahlarının, ekonomilerinin, teknolojilerinin azlığına rağmen; dünyanın süper güçlerini, ordularını, silah ve teknolojilerini, istihbarat ve uydularını, bankalarını ve borsalarını, BM’lerini, NATO’larını ve AB’lerini, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları gibi sahte söylemlerini ve tüm medeniyetlerini çöpe çevirdiler. “Allah’ın izniyle nice az topluluklar nice çok topluluklara galip gelir”  (Bakara Sûresi/) ilahi düsturunun modern zamanlardaki temsilcisi olarak gerçek keramet nedir, tüm dünyaya gösterdiler. İmkânı imanda bulanların direnişleri tükenmez. Küfür cephesi karşısında imanınız imkânınız olmamışsa, ne kadar âlim olursanız olun figüran olmaya mahkûmsunuz.

Gazzeli Müslümanlar; imanlarını hayatlarına hâkim kıldılar, Allah da onları dünyanın her tarafından yüz binlerce insanın imanına vesile kıldı. İçinde bulundukları zor şartlara rağmen ibadetlerinden asla taviz vermediler. Şehadet, onları ya sabah namazını cemaatle kılarken, ya Kur’an okurken, ya bir yardım konvoyundan kardeşleri için yardım götürürken, ya da Allah yolunda cihad ederken buldu. Rahle başında öğrendikleri ilmi cihad meydanında uygulamaktan geri durmadılar. Başlarına gelenlere rağmen, eşlerini ve çocuklarını kaybetmelerine rağmen, açlığa, susuzluğa ve hastalıklara rağmen, kardeşleri tarafından terk edilmelerine ve yalnız bırakılmalarına rağmen asla isyan etmediler. Allah da onların bu duruşunu tüm dünyaya örnek kıldı. Batı’da yaşayan ve sosyal medya mecralarından onlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen yüz binlerce insan, iman ederek Müslüman oldu. Dünyanın neresinde ve ne zaman olursa olsun, Müslümanlar tarafından başlatılan kıyamın/direnişin ölçüsü, Kelime-i Tevhid’in başındaki “Lâ” dır. “Lâ” direnişi, “İllallah” demek için yapılmış cihanşümul bir davetiyedir.

Gazze halkı Allah’tan gelmiş olan kitabın hakkını verenlerdir. Allah’tan gelmiş olan kitab’ın hakkını vermeyenlerin; kitab üzerinden hak talep etmeleri, Yahudileşmeye ve Hıristiyanlaşmaya kurban gitmelerindendir. 

Gazze direnişi, hadsizlere haddini bildirme direnişidir. Bu direnişi başlatanlar; kendilerini, Rablerini, hadlerini ve hesaplarını bilen kimselerdir. Altını çizerek diyoruz ki; Kendilerini, Rablerini, hadlerini ve hesaplarını bilmeyenlerin başlatmış oldukları direnişler, akamete uğramaya mahkûmdurlar. İmanı devre dışı bırakıp aklı merkeze alıp hakikatin ölçüsü yapanlar, Gazze direnişinden hiçbir şey anlayamazlar. 

Gazze direnişi; ideolojik veya politik bir direniş değildir. Aksine bu direniş, imanın hayata taşınmasıdır. Gazze direnişi; “Hayat, iman ve cihaddır. Benim vücudumda bir damla kan bile kalsa, ben o kanı Allah yoluna cihad için kullanacağım” diyenlerin direnişidir. 

Gazze direnişi; “Allah yolundaki ölümü arzu edin ki size hayat hibe edilsin” diyen mücahidlerin, murabıtların direnişidir. Mücahid ve murabıt olmayanlar, bu direnişten bir şey anlayamazlar.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sevket

Rabbim kaleminizi daim kılsın gazze direnişini ve bizi özetleyen bir yazı tekrar tekrar okumam gereken bir yazı teşekkür ederim Allah razı olsun Banada gazzeliler kadar césaret vermesi için de dua ediyorum

EFENDİM

münafıkların cirit attığı ülkemde sen neyi kime anlatabileceksin bilemiyorum dogrusu. agızları dolu dolu küfür salyası akıtanların hakaretleri de cabası
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23