• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Şimşek
Latif Şimşek
TÜM YAZILARI

Ak Parti Ankara ve İstanbul’u geri alabilecek mi? Akşener neden çok kızgın?

01 Aralık 2023
A


Latif Şimşek İletişim: [email protected]

Bu yazıya başladığımda Akşener-Özel görüşmesi devam ediyordu. Bu görüşmeden bir işbirliği kararı çıkmayacağını, şimdiden söyleyebilirim. 

Akşener, CHP’ye çok kızgın. Hem Kılıçdaroğlu’na bu kızgınlık, hem de Özgür Özel’e. İyi Parti’nin yıpranmasından CHP’yi sorumlu tutuyor.

“O zaman bu görüşmeyi niye yapıyor?” derseniz, “parti içinde ve tabanda ittifaktan yana olanları yok saymamak” adına diyebilirim. Bir anlamda “gaz alma” operasyonu. 

İyi Parti’de, Akşener dahil, çoğunluk İyi Parti’nin artık CHP’nin kuyruğundan kurtulması gerektiğine inanıyor. Akşener’in en yakınındakiler; “CHP’ye seçim kazandırmak zorunda değiliz. CHP, Ankara ve İstanbul’u kazansın diye iktidar iddiamızı daha çok yaralamamalıyız” düşüncesinde. 

Bir başka sorun HEDEP. 

CHP, HEDEP ile işbirliğinden vazgeçmediği sürece İyi Parti’nin CHP’ye “evet” demesi mümkün değil. En büyük yarayı, HDP’nin içinde yer aldığı ittifakta bulunmaktan aldılar. Milliyetçi ve muhafazakarlar bu yüzden İyi Parti’den koptu. Akşener yeni ve büyük bir yarayı daha göze alamaz. Özgür Özel ise HEDEP’ten vazgeçemeyeceğini her fırsatta gösteriyor. Bu uğurda el-etek öpmekten bile geri durmuyor. 

Sonuç; çok büyük bir gelişme olmaz ise Akşener, CHP ile ittifaka kapıyı tamamen kapatacak. Teşkilatları hızla toparlayacak ve 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü grup toplantısında; “Yeniden İstanbul” sloganı ile seçim startını verdi. Cumhurbaşkanı İstanbul ve Ankara’yı yeniden istiyor. Çünkü, Ak Parti’nin bu iki metropolü yeniden alabileceğini biliyor, inanıyor. 

Erdoğan dün de, Ak Parti genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldı.

İl başkanları bu toplantıda, Cumhurbaşkanı’na yerel seçimlerle ilgili hazırladıkları kapsamlı raporları sundular. Bu raporların içinde, kendi bölgelerinde belediye başkanlığında iddialı olabilecek adayların ismi de bulunacak. Zaten Cumhurbaşkanı’nın her bölgede kimin iddialı olacağı konusunda bir fikir sahibi olduğu kuşkusuz. İl başkanlarının vereceği listelerde, Cumhurbaşkanı’nın aklındaki isimler de büyük ihtimalle yer alacak. 

Ak Parti için, bu seçimde Ankara ve İstanbul’un yeniden alınması çok önemli.

Siz ipe-sapa gelmez anketlere (Ki bu anketlerin nasıl yapıldığını gördük) bakmayın.

Ak Parti geçen seçimde İstanbul’u zaten almıştı. 43 bin oy farkı, oyların sadece yüzde 10’unun yeniden sayılması ile 13 bine düşmüştü. CHP’nin YSK İl Başkanlığı’na yaptığı gece operasyonu ile sayım durdurulmuş. İkinci tur seçimlere gidilmişti. İkinci turda ne olmuştu da 13 binlik fark 800 bine çıkmıştı?

Bu hatalar tekrar edilmeyeceği gibi, geride kalan dört yılda İmamoğlu’nun başarısız bir belediye başkanlığı söz konusu. İmamoğlu’nun özellikle son iki yılını, İstanbul’a değil, Cumhurbaşkanı seçimlerine ve parti için sorunlara odakladığını İstanbullular biliyor. Ak Parti isabetli bir adayla İstanbul’u söküp alır.

Ankara’ya gelince;

Mansur Yavaş, artık “susarak” yeniden belediye başkanı seçilemeyeceğini anlamış olmalı. 

“Bir şey biliyorsan konuş feyiz alsınlar, bilmiyorsan sus da adam sansınlar”.

Mansur Yavaş, dört yıldır susuyor. 

Konuştuğu zamanlar da sürekli hatalar ve yanlışlar yapıyor. Televizyon programlarında, “bir projenizi gösterir misiniz?” sorusu karşısında, arıyor da arıyor ama o projeyi bir türlü bulamıyor.

Ankara’ya kendisiyle anılacak tek bir eser kazandıramadı. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı süreçlerinde de yıprandı. Ankaralıların, Mansur Yavaş’ı yeniden belediye başkanı seçmek için bir sebep bulabileceklerini sanmıyorum. 

Sonuç; Ak Parti, Ankara’yı yeniden alır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hesap kitap işleri....

Ankara'da Mansur Yavaş aday olursa AKP kimi çıkarırsa çıkarsın hiç şansı yok. İstanbul'da İmamoğlu aday olursa karşısında tek kişinin şansı var, o da İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, onun haricindekiler çok çok zor.

Keçeci

Memleketimiz ekonomide,pazarda,adalette,israfta,tasarrufta ,işi ehline vermede standartların üzerine çıktı. İtanbul ve Ankara belediyeleri bu standardın altında kaldı ,önümüzdeki seçimlerde yönetim değişıkliğiyle bu dertten kurtarılacak bekleyelim görelim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23