• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Şimşek
Latif Şimşek
TÜM YAZILARI

ABD başkanlarını kim vuruyor? 15 Temmuz’u ABD mi yaptırdı?

16 Temmuz 2024
A


Latif Şimşek İletişim: [email protected]

Bu sorunun gerçek cevabı hiçbir zaman bulunamadı bulunamayacak da.

Çünkü ABD başkanlarını öldüren suikastçıların çoğu ne olup bittiğini anlatacak kadar yaşamadı.

Donald Trump’a ateş eden 20 yaşındaki saldırgan da birkaç dakika içinde öldürüldü. Saldırıdan önce çektiği videolarda Trump’tan nefret ettiğini söylüyor. İyi de Trump’tan nefret eden 20 yaşındaki bir çocuk nasıl olur da bir ABD başkanına suikast yapacak kadar cesur ve donanımlı olabilir? Nerde nasıl bir silah eğitimi aldı ki; o mesafeden Trump’ı başından vurabiliyor? Adı Thomas Matthew Crooks. Bir azmettirici ve yardım edenleri olmadan bu işe cesaret etmesi, planlaması ve güvenliği aşması imkânsız.

Abraham Lincoln’den John F. Kennedy’ye, William McKinley’den Roosevelt’e ve Donald Trump’a kadar ABD başkanlarına düzenlenen suikastlarda tetikçilerin hiçbiri yabancı değil. Hepsi Amerikalı. 

11 EYLÜL’Ü YAPACAK 

KADAR GÜÇLÜ OLANLAR

11 Eylül 2001’i hatırlayın.

Amerika’ya cehennem kâbusunun yaşatıldığı gün. 

Binlerce masum insanın hayatını kaybedişini, ikiz kulelerin çöküşünü canlı yayında izlemiştik. 

Trump’a suikast girişiminden sonra bir kez daha aklıma takıldı; El Kaide 11 Eylül saldırılarının faili olarak ilan edildi biliyorsunuz. 11 Eylül’ü gerçekleştirebilecek kadar güçlü olan bu El Kaide, neden şimdiye kadar ABD Başkanlarına bir suikast girişiminde bulunmadı? Bırakın başkanları, üst düzey bir ABD’liye bile suikast yapmadılar. Trump ne demişti hatırlayın; “El Kaide’yi Hillary ve Obama kurdurdular”.

Dünyanın her yerinde kendi kurdurdukları terör örgütlerine istediğini yaptıran ABD, 11 Eylül saldırılarını haber bile alamamıştı. İlginç değil mi?

Şimdi herkes, bu suikast girişiminin ardından Trump’ın yeniden ABD Başkanı seçileceğine kesin gözüyle bakıyor. Açıkçası ben çok emin değilim. Başkan olmaması için Trump’ı öldürmeyi bile göze alanların “B” planları da vardır. Bekleyip göreceğiz.

15 TEMMUZ BİR TİYATRO MUYDU?

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminin üzerinden sekiz yıl geçti.

Hâlâ bu alçak darbe girişimi için; “Tiyatro” diyen aklı evveller var.

Nasıl bir tiyatroymuş bu?

Darbe girişimi yapılmadan önce; Ankara ve İzmir’de açılan soruşturmalarda 300’den fazla FETÖ’cü ve onlarla işbirliği içinde olan yüksek rütbeli asker için gözaltı aşamasına gelinmişti. Her an bu FETÖ’cüler gözaltına alınabilir ve tutuklanabilirdi. Bunu bildikleri için elleri ayaklarına dolaştı ve zamanlama hatası yaptılar. 15 Temmuz’da da darbe deşifre olunca gece yarısı planladıkları kalkışmayı akşam saatlerine almak zorunda kaldılar. Sonrası malum.

15 Temmuz’a “tiyatro” diyenler, bunun nasıl bir tiyatro olduğunu açık açık anlatsalar, senaryoyu bize de verseler de biz de anlasak(!).

15 TEMMUZ’UN SENARYOSUNU 

YAZAN ABD Mİ?

15 Temmuz kalkışması ABD kuklası FETÖ’cü askerlerle ruhunu ABD’ye satmış bir avuç yüksek rütbelinin işiydi. Eğer bu bir senaryo ise, bu bir tiyatro ise, senaristlerini okyanus ötesinde aramak gerekiyor.

Zira darbenin tepe ismi Fethullah Gülen’e kol kanat geren, darbe başarısız olunca da Gülen’in yanına kaçan Fetö elemanlarına kucak açan ABD değil mi? 

Trump deli dolu bir adam. Eğer yeniden başkan seçilirse, “Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimini Obama ve Hilary yaptırdı” türünden bir açıklaması pekâlâ mümkün olabilir. Ama, Fethullah Gülen ve haşhaşilerinin iadesi için Trump döneminde de Türkiye’nin birçok girişimi olduğunu biliyorum. Trump da onları vermediğine göre, ipleri elinde tutan gücün, Trump’a da talimat verdiğini pekâlâ anlayabiliriz.

Yine aynı Trump, başkanlığının son altı ayında giderayak Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmedi mi? Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımadı mı? Bir anlamda İsrail’e ve Yahudi lobisine; “Emrinizdeyim” mesajı verdi. Ama bu bile Trump’ın yeniden seçilmesine yetmedi. Aslına bakarsanız İslam dünyası için kimin ABD Başkanı olacağının bir önemi yok. Çünkü başkan kim olursa olsun, Siyonistlerin “emir kulu” olmaktan öteye gitmiyor. Müslümanlar ABD başkanlarından “medet” bekleyerek, Ortadoğu’daki hiçbir sorunu çözemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi; kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İzmirli öğretmen

FETÖ ağlayarak, Enver Ören gülerek bizi kandırdı. Latif bey lütfen ihlas finans ile ilgili bildiklerinizi açiklar mısınız. Paramızı alalım. Enver Ören de azaptan kurtulsun.

ata

takmayalım... zaten dünya şekispirin ifadesi ile bir tiyatro sahnesidir ...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23