• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Soma’nın şifreleri ve komplonun aktörleri

17 Mayıs 2014
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Hiçbir kelime Soma’da vefat etmiş işçilerin ailesini ilgilendirmeyecektir! Büyük acının getirdiği sancıyı kelimeler iyileştirmez! Evde hâlâ eşyaları olan bir adamı az önce toprağa yolcu eden birine hangi teoriden bahsetsen beyhude olur. Yazacaklarımız mazlum işçilerden ve ailelerinden ber’îdir! Onların acılarını ekmeğine katık yapanlara ve sorumlulara bir çift sözümüz var! 

Soma’nın baş sorumlusu “Allah ocaklarına ateşler salsın” diyen Fetullah Gülen’dir dersek paralel baronlar pire gibi zıplar! Neredeyse tüm paralel yazarlar Gülen’in bedduasını mülaane olarak deklare ediyor ve ne kadar da haklı olduğunu ispata çalışıyordu! Buyrun ispata devam edin! 

Soma’ya giden Metin Feyzioğlu, Başbakan’dan yediği sözlü tokadı telafinin peşine düşse de artık iyice çamura battı. Haklının değil, güçlünün ve cüzdanı kabarık olanın yanında duran Feyzioğlu, 2014 yılının en çok kaybeden borsa senedinden bile kıymetsiz hâle geldi, kendi kendini bitme noktasına getirdi!

Olayları çözecek sorumlu makam hükümet! Sorumlu olmak “suçlu” olmak değildir! Hükümetin hesap soracağı kişiler ise ilgili firma ve madendeki amirler! Ne iştir ki maden faciasında “amirler” de şehit oldu! Kulağımıza “çok kusursuz bir plan” sesleri geliyor! Yusuf’un (as) gömleği arkadan yırtılmasaydı Firavun’un hışmına ramak kalmıştı! Bu olayda hangi gömlek arkadan yırtılmış göreceğiz. Kimlerin Züleyha’nın tövbeden önceki şehvetiyle işçileri kuyuda kıstırdığı ortaya çıkacak! Madende can pazarı yaşanırken, birileri et derdine düşüp önlerine gelecek az pişmiş ikbal kırıntılarını yemenin telaşında!  

8 kişinin öldüğü Gezi Olayları 27 Mayıs’ta birinci yılını dolduruyor! Şimdi “azgın azınlık” mensupları 8 ölünün üstüne 300 şehit daha koymanın hesabını yapıyor. Ölüistismarcılığı zirvede, bu oyunu bozmak gerek! Hayatta tesadüf yoktur, tevafuk vardır! Tevafuklar fazlalaşınca artık ona “plan” denir!

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesi “Canın cehenneme Erdoğan” diye başlık atıyor! Türkiye’de onbinlerce insan çatışmalarda öldüğünde hangi Alman yayını “Canın cehenneme” diye yetkililere seslendi? Tüm dert 3. havalimanı! Tevafuk yok, plan var!

CHP’nin Soma Önergesi 29 Nisan 2014 tarihli TBMM tutanağında şöyle yer alıyor: “CHP Grubunun, 23/10/2013 tarihinde Manisa Milletvekili Özgür Özel ve arkadaşları tarafından Soma’daki .. Meclis araştırması önergesinin, Genel Kurulun bilgisine sunulmak üzere bekleyen diğer önergelerin önüne alınarak 29 Nisan 2014 Salı günkü birleşiminde sunuşlarda okunmasına.. ilişkin önerisi yapılan görüşmelerden sonra kabul edilmedi.” Yani kabul edilmeyen şey, Soma’nın görüşülmesi değil; bu görüşmenin bekleme sırasının en önüne alınması. Üstelik sayın CHP’li vekil konuşma yapıyor ve Soma’dan hiç bahsetmiyor. Tevafuk yok, plan var!

Bir zaman Koç Holding’le çalıştığı bilinen Soma Holding sahibi Alp Gürkan’ın ismi bir kenara saklanırken niçin durmadan Recep Tayyip Erdoğan isminin ortaya döküldüğüne dikkat etmek gerek! Madenin sahibi Alp Gürkan değil de, mesela Ülker Firması gibi bir firma olsaydı ne olurdu!!?

İşin çok enteresan tarafı yangının trafoya aşırı elektrik yüklenmesi sonucu çıkma ihtimali! İşçiler vardiya değişimi yapıyor. Yani “elektrik”in en az kullanıldığı anlar, nasıl oluyor da aşırı yükleme oluyor? Kaynak yapılırken yangın çıkma ihtimali ise daha vahim! Olayın kendisi zaten vahim! 

Soma faciası bir büyük plan olsa dahi hükümet üstüne düşeni yapmalıdır. Olay bütün şeffaflığıyla aydınlatılmalı, kömürün karası gibi gizemler silsilesi içinde boğulmamalı! Başbakan’a bu konuda güvenmekle birlikte var gücüyle bu olayın üstüne gitmezse kendi aleyhine olmak üzere akbabaların tepesinde dolaşacağını da hatırlatmakta fayda görüyorum! İktidar, muhalefet, firma yetkilileri ve sendikalar kendisini tekrar gözden geçirmeli! İşin tüm faturasını hükümete çıkarmak operasyondur! 

Terörün devreden çıkması ile onun yerini alacak kontr-güçler sivillerden oluşturuldu. Gezi olaylarında kullanılan taktikler PKK’nın Doğu “metropolleri”nde kullandığı taktiklerdi! Taksim’de kepenklerin kapanması ile Yüksekova’da kepenklerin kapanması paralel taktik! Atılan molotoflar, yol kapatmalar, devlet malını yağmalamalar! PKK etkin bir varlık içinde olsaydı İHH’nın tırlarını paralel yapının memurları değil, PKK’nın kalaşnikoflu militanları durdururdu! Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin tüm illegal örgütleri “limited şirket” mantığı ile kuruldu. Tüm paralel yapılanmalar “şirket”tir! Ortakları vardır, ulusal bağlantıları vardır! Herkesin yapacağı görev bellidir! Kimisi adam öldürür, komplo kurar, faili meçhuller üretir; kimisi şirketin(!) parasal kaynaklarını koordine eder, insan sevkıyatları, eroin sevkıyatları, vergisiz kaçak mallar hususunda görevlidir!

“Gezi tutmadı, Soma verelim” diyenler ile Soma’dan sızanları iktidar gazına çevirmeye çalışanları ve ölüsevicileri hiç ama, hiç samimi bulmuyoruz! Paralellerden hesap sormak kadar, bu faciadan hesap sorulması da önemlidir! Sorulan hesabın büyüklüğü, acılarımızın büyüklüğüne denk gelmelidir! Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hesabın ahiretten evvel de görülmesini temenni ediyoruz!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23