• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Ballı Tuzluk Partisi ve 78 AK Partili

25 Ekim 2014
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Psikolojide, kendi yalanına inanma hastalığına “mitomani” deniyor. Bunların en bariz özellikleri suçlarını örtmeye çalıştıkça yalan söylemeleri, söylediklerinin yalan olduğunu düşünmemeleri, hasta olduklarına inanmadıkları için tedaviye başvurmamaları, yalanları ortaya çıksa bile vicdan azabı duymayıp suçluluk psikolojisine girmemeleri! Mitomani hastaları halk dilinde “profesyonel yalancı” olarak adlandırılıyor!

Bu hastalığın emarelerini çatıya çıktığı zaman Ekmeleddin İhsanoğlu’nda gördük! % 60 oy alacağını söyleyen Ekmel Bey’e kimse inanmadı, yalan söylüyordu; ancak o bunun yalan olduğunu düşünmüyor ve gerçekten inanıyordu! Seçim bitince hiçbir suçluluk ve mahcubiyet hissetmedi; üstelik kameralara gülümseyerek “Bende söz bitti” deyip işin içinden sıyrıldı!

Bay Ekmel’i aday gösterenler onu yere göğe sığdıramıyordu, lakin seçimler bitince 14 partiden biri bile çıkıp onu siyasete davet etmedi! Şimdi idris Bal buyursun The Ekmel Efendi’yi partisine davet etsin! Hatta parti lideri yapsın! Olmaz değil mi? İdris Bal 2 yıl boyunca uğraşmış, AK Parti içinde siyaset yaptığı halde bir “Brütüs” edasıyla bıçaklayacak sırt arayıp durmuş! Liderlik onun hakkı(!)

Kılıçdaroğlu nasıl ki lider vasıflarına sahip değilse İdris Bal da bu vasıflara sahip değil! Kaderin tecellisine bakın; İdris Bal parti kurma çalışmalarını ilk olarak Kılıçdaroğlu’yla istişare etti! Yaşasın tuzlukların kardeşliği!

 İdris Bal’ın liderliğinde kurulacak partide “Abdullah Gül” faktörünü iyi okumak lazım! Asıl hedef, partinin başına Abdullah Gül’ün geçirilmesiydi! Ancak Gül; halkın nabzını iyi tutmuş, mitomani hastalarının kendi inandıkları yalanlara inanmamış ve çok doğru bir karar vererek siyasete AK Parti içinde devam edeceğini söylemiştir! Bu, paralellerde bir kırılmaya da yol açtı!

Partiye neden “tuzluk” dendiğini de hatırlatalım: Ses kayıtlarının üstünden 1 yıl geçmek üzere! “Tuzluğu koysak vekil yaparız” sözü Süleyman Hamit Müftigil’e ait! “Güneyde sevdiğim ülke” sözü de onun! Müftigil avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada ses kayıtlarının montaj olduğunu söylüyor, fakat bildiğim kadarıyla bununla ilgili hukuki bir karar yok! Üstelik “güneyde sevdiğim ülke” sözünün İsrail için değil, Arabistan için kullanıldığını da söylüyor avukat! Hem montaj deyip, hem de sözlerle ilgili açıklama yapmaları büyük çelişki! Kayıtlara göre Müftigil 21 Ekim 2013’te (17 Aralık’tan 2 ay önce) Sözcü gazetesi muhabiriyle telefon görüşmesi yapıyor! Müftigil burada AK Parti hükümetinin yıkılacağını, kabinenin dağılacağını, Nisan ayından sonra milletvekilleri ve bakanları kendilerinin belirleyeceğini söylüyor! AK Parti’den 78 vekil istifa edecek, cemaatin kurduğu parti % 35 oy alacak ve Müftigil’in tabiriyle “Tuzluk” konsa bile milletvekili seçtirilebilecek!

327 vekille seçim kazanan AK Parti’de şu an 312 vekil var! 15 vekil ayrılmış! Müftigil’e göre ayrılması gereken 63 vekil daha var! İdris Bal buna güveniyor galiba; mitomani belirtisi!

İdris Bey sanki Türkiye’de cumhuriyet yeni ilan edilmiş gibi “halka bir şey öğretme” derdine düşmüş! Geç kaldın Sayın Bal, bizler zaten 1928’de alfabe değişikliği ile “bir gecede cahil” ilan edildik, bir de sen yapma artık bu yükü millet sırtlamaz; sizin gibileri sırtlamayacağı gibi!

Mesele İdris Bal meselesi değil! Zaten Türkiye’de sol, paralel ve illegal kaynaklı birçok mesele, “Hâlâ anlamadın mı?” mantığı üzerine kurulu! “Söylenen” şey, hiçbir zaman “istenen” şey olmadı! 

“Toplumu kucaklama” lafı da sıktı! Sen bizi kucaklama arkadaş, kucaklanacak adam ol! Hem millete darbe yapmaya kalkan yapıyı destekleyeceksin, hem kucaklama diyeceksin!

Herkes parti kurabilir, ancak en başta yapılması gereken bu işi kanunsuz yollara tevessül ettikten sonra yapmak uygun olmadı! Onlara kalırsa kanunsuz işleri yok; mesela TIR’ları onlar çevirmedi, Hakan Fidan’ı onlar sorgulamak istemedi! O zaman kim istedi? Bu kirli operasyonu yapanlar kim? “Binde birini bile” tanımıyor musunuz, hadi canım!

İdris Bal’ın partisi için ben de önerilerimi yazayım da çorbada tuzum olsun! Partinin adı: Ballı Tuzluk Partisi.. Sloganı: Biz tuzu kuruların partisi değiliz! Amblemi: Tuz poşetinin üstüne bal bırakan arının arkasından çıkan ocak ateşi! El İşareti: Sağ elin yukarı kaldırılıp sert şekilde aşağı indirilmesi, böylece çağrıştırılan beddua! Parti Müziği: 1)Hiç tanımadığım bir seçmene, sırf sana benziyor diye usulca sokulup “oy ver” dedim 2) Pensilvanya önünde incir ağacı, vatandaş bulamadı derdime ilacı 3) Lay lay lom galiba sana göre sevmeler! Parti Sözcüsü: Leman Sam ve kızı Şevval! Partiye Kayıtta Aranacak Şartlar: İkametgâh ilmuhaberi, 2 foto, beddua metni! Toplantıların Resmi Yemeği: Maklube! Partinin Kurulları: İçişleri Levent Kırca, kültür Ertuğrul Günay, takla güvercinlerine “bakan” İdris Naim Şahin, ekonomi Kemal Derviş, sağlık Müjdat Gezen, artist Tarık Akan, diyanet Yaşar Nuri Öztürk! Ve partiyi Kürt kardeşlerimizin de desteklemesi sonucu tüm kesimleri kucaklama işi tamamlanır: Biji Serok Tuzluk! 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23