• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ersoy Dede
Ersoy Dede
TÜM YAZILARI

Doğan ve Ciner

31 Ekim 2014
A


Ersoy Dede İletişim: [email protected]

17 Aralık darbe girişimi ile birlikte gerek medyada gerekse iş dünyasında pozisyonlar yeniden belirlendi. Bir dönem ‘hükümete yakın’ olarak kategorize edilen bazı yazarlar, “bunlar hep hizmet müessesesi, burada büyüğümüz (Pennsylvania) aleyhine yazı çıkartmam” diyen patronların medyasına geçti. Bazı işadamları darbeyi gördü ve rotasını devletinden yana çevirdi, bazı işadamları ise tesbihten-ananastan vazgeçmeme yolunda bir eğilim gösterdi. 

NEDAMET İÇİN ÇOK GEÇ

Burada zaman zaman yazıyoruz 10 Ağustos Koalisyonu sırasında paralel yapının tezleriyle konuşanlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmiş ilk devlet Başkanı olarak koltuğa oturmasından sonra ne yaparlarsa yapsınlar artık çemberin dışında kalmışlardır. Bu çok açık. Hele ki HSYK seçimlerini bekleyen, paralel çeteye dönük adım atılmasını bekleyenler için artık geçmiş olsun.. 

AYDIN DOĞAN NE YAPIYOR?

Mesela Aydın Doğan... Sanki hükümeti rahatsız ettiği için Yılmaz Özdil’in yazılarına son veriyor ama peşinden Sözcü Gazetesi’nin reklamı adı altında, CnnTürk’te, Kanal D’de bas bas “sen yine bildiğin gibi yazmaya devam et Yılmaz” diye manidar reklamlar yapıyor. Sonra hükümeti rahatsız ediyor diye yazar çıkarmış pozları yapıp bir de “medya siyasetin baskısı altında” vaveylası koparttırıyor.. Tezgah gayet açık.. Sözüm ona tam Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde Hürriyet’in yayın yönetmenini alıyorlar görevden, seçimlerden bir hafta sonra Kategorik Ak Parti karşıtı Sedat Ergin’e teslim ediyorlar gazeteyi.. Daha çok yeni, bir taşla iki kuş vurmaya çalıştıkları haberi okudunuz.. Cumhurbaşkanı’nın, ‘Kobané bölgesi Kürt bölgesi mi değil mi’ türü bir söz söylediğini iddia etti Hürriyet biliyorsunuz.. Böyle bir haberin sonucu, kırılgan bir sosyolojide ve kırılgan bir diplomaside ne olur?.. Elbette Sedat Ergin biliyor.. Hem Kürtleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Hükümet’e karşı kışkırtır böylesi bir yaklaşım hem de uluslararası ilişkiler nezdinde Erdoğan’ı zor durumda bırakır.. Allah’tan ben de Estonya Letonya gezisi sonrası uçaktaydım ve kendi kulaklarımla duyduğum için rahat rahat yazıyorum.. Kobané ismiyle ilgili kamuoyunda yaygın olarak yapılan tartışmaya, tâli bir konu olarak yarım cümleyle “böyle tartışmalar yapılıyor” dedi Cumhurbaşkanı.. Ne tartışması?.. İsim tartışması.. Etnik mensubiyet tartışması da değil... Orası Arap’tır, Kürt’tür, Türk’tür denmedi ya.. Açık açık söylüyorum, Aydın Doğan eşini, kızını, damadını alıp Cumhurbaşkanı’nın yanına gidiyor, “yanınızdayız” mesajı vermeye çalışıyor olabilir ama Köşk’ün neyin ne olduğunu çok çok iyi bildiğini de hatırından çıkarmaması lazım.

CİNER VE PARALEL

Gelelim Turgay Ciner’e... 17 Aralık Darbe Girişimi sonrası paralel ihanet çetesinin, işadamlarına yönelik kurduğu dinleme tezgahı şubat ayı ortalarında basına da yansıdı hatırlayacaksınız.. Yeni Şafak Gazetesi’nin, o günler “Şantaj Listesi” başlığıyla haber yaptığı dinleme tapelerinde NTV ve Star’ın sahibi Ferit Şahenk ile Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner arasında geçen en masum konuşmaların bile kayıt altına alındığı yazılmıştı. Hem de tape numaralarıyla. Bu haber çıktığında Turgay Ciner yüksek perdeden meydan okudu.. “Bana kimse şantaj yapamaz” dedi.. Sonra hiç olmayacak bir şey oldu ve Ciner’e ait olduğu iddia edilen bir telefon konuşması video paylaşım sitelerine düştü.. Bir kadın haber spikeri ile yapılmış çok özel bir konuşma. Sadece konuşma.. Şimdi ise paralel yapının tezlerini yükselten, 17 ve 25 Aralık üzerinden paralel ihanet çetesinin medya ayağı gibi davranan Koza İpek medya Grubu’nun yeni kurduğu gazetesi Millet’te, Turgay Ciner’in iki tam sayfa reklam verdiğini görüyoruz. Peki Sayın Turgay Ciner’e sormak lazım; acaba o konuşmanın bu reklam anlaşmasıyla bir ilgisi var mı? Anlaşılan Turgay Ciner, Aydın Doğan gibi 17 Aralık sonrası oluşan tabloyu kırmaya yönelik bir gayret içinde de olmak istemiyor. Doğrudan “ben tarafımı seçtim” diyor.. Peki ama neden?.. Akıllı bir işadamı devletini yıkmaya dönük bir gayretin içinde olan yapıya nasıl ve neden eyvallah eder?.. Bunun da yanıtı bizim daha görmediğimiz başka şeylerde saklı herhalde. Kalın sağlıcakla.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23