• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

TSYD Yüzme Havuzunda 28 Şubat hortladı!.

01 Eylül 2024
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

“AK Parti iktidarının kamusal alanda tarihe gömdüğü başörtüsü yasaklarını 28 Şubat kalıntıları hortlatmaya çalışıyor. Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak isteyen öğrencinin başörtüsü sebebiyle reddedilmesi, milli atıcımız Yusuf Dikeç’in başörtülü annesiyle fotoğrafını paylaşması sonrası çirkin hakaretler edilmesi, Ümraniye’de sırf başörtülü oldukları için kadınlara ağza alınmayacak sözler sarf edilmesinin ardından bir skandal da TSYD’de patlak verdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği, kameraman Mehmet İzmirlioğlu’nun eşine başörtülü olduğu gerekçesiyle tesisteki havuzu kullanmasına izin vermedi. İzmirlioğlu’nun eşi ve çocuklarıyla tesisin açık havuzuna girmesinin engelendiği, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in bu yönde talimatı olduğu belirtildi.”

30 AĞUSTOS ARİFESİNDE

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI!.

Yazımızın giriş bölümündeki haberi gazetemiz Yeni Akit’in (www.yeniakit.com.tr) internet sitesinde gördüğümde “TSYD başkanı olarak bu yasak sana yakıştı Oğuz Tongsir?” demeden edemiyorum. Dün ne ise, bugüne de aynısın! Günlerden 29 Ağustos 2024. 28 Şubat geride kalalı tam 27 yıl olmuş. 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlanmasına bir gün kala, eşi başörtülü olduğu için açık yüzme havuzuna almıyorsunuz Üyenin bir gün tatili var ve o gün çocuğunu havuza girmesi için geliyor ve çocuğun annesi başörtülü olduğu için havuza almıyorsun. Yeni Akit’te yer alan haberi gördükten sonra, TSYD’nin internet sitesinde açtığımda karşıma “…Bizleri bağımsızlığı armağan eden…” ifadelerinin yer aldığı 30 Ağustos kutlama mesajını görüyoruz. Sayın Oğuz Tongsir’e soruyorum; “Bu ülke, sen başörtülü insanlara yasak getirmen için mi kurtarıldı?” Başörtülü kardeşimize yönelik taşıdığınız yasakçı anlayışınız, Şairin “Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli dediği”kurtuluş savaşı yıllarında, ülke savunması için erkek, kadın, genç ve yaşlı, başı açık veya kapalı ayırt etmeksizin, cepheye koşan ecdada saygısızlıktan da öte, tarihi inkâr etmek değil de ne!..

TSYD HAVUZUNDA İÇKİLİ ALEM!

Türkiye Spor Yazarları (TSYD) üyesi olmasına rağmen, eşi başörtülü olduğu için TSYD açık yüzme havuzuna alınmazken, aynı havuz başında (30 Ağustos arifesinde) aynı günün (29 Ekim) havuz başında içkili eğlence vardı. Tesadüf olmayacak böylesine bir uygulamanın ve üyelere gönderilen, Yeni Şafak Gazetesi’nde yer alan bilgilendirme mesajı şöyle; “Ari ile sınırsız eğlence! Yoğun istek üzerine Ari Barutoğlu ve muhteşem orkestrası 29 Ağustos perşembe akşamı TSYD havuz başında sizlerle, ertesi gün 30 Ağustos ve resmi tatil. Yemek ve 2 kadeh yerli içki dahil, kişi başı 1500 TL. Çocuklar 750 TL'dir. Kapı 20.00'de açılacak. Program 21.00'de başlayacak." Spor ile içkinin bir arada anılmaması gerekirken (çocuklar da davet edilmiş) eşi dindar olduğu için üyesini gündüz havuzun yanına yaklaştırmayan anlayış, aynı günün akşamı üyelerine havuz başında içkili eğlence düzenleyebiliyor. Havuz dediğimiz de, isminin başında “Türkiye’ yazan bu derneğin ilgili ve yetkilerine birisi de çıkıp demiyor mu, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?..”

OĞUZ TONGSİR’İN TSYD VUKUATI

HAVUZLA SINIRLI DEĞİL

TSYD’nin (Türkiye Spor Yazarları Derneği) başkanın Oğuz Tongsir’in skandalları 2019’da bir yıl kapalı kaldığı halde Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle tekrar açılan havuz ile sınırlı değil. 2015 yılında başkanlık koltuğuna oturan Tongsir, ülke değerlerine yönelik yaptığı uygulama ve paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine ilişkin vatandaşın tepkisini çeken “Yahu bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar, tank mank vız gelir” çirkin paylaşımı, büyük tepiye neden olmuştu. O yetmezmiş gibi, sessiz sedasız, adında Türkiye olan TSYD’nin ay-yıldızlı bayrağımızın yer aldığı 53 yıllık logosunu, bayrak resmini çıkararak değiştirme yoluna giden Tongsir, skandal uygulamalarından dolayı duyarlı vatandaşlarımızdan tepki alınca, geri adım atmak durumunda kalmıştı. Skandalları bununla sınırlı olmayan Tongsir, bir yandan “Siyaseti TSYD’ye sokmayacağım” derken, diğer yandan Can Dündar’ın gazetecilik yapmaktan dolayı tutuklandığı iddia ederek, “Bu basın ve demokrasiye indirilmiş bir darbedir” dediğini, 2015 yılında Sabah Gazetesi’ne yansıyan haberden okuyoruz. Bu açıklamanın birkaç ay sonra sonuçlanan mahkemede Can Dündar “devletin gizli bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı…”

TSYD ÜYELERİ NE DİYOR BU İŞE?

2017 yılında kaleme aldığımız yazımızın konusu, Oğuz Tongsir ve başkanlığını yaptığı Türkiye Spor Yazarları Derneği ile ilgili. Bu demek oluyor ki, o yıldan bugüne tam sekiz yıla yakın süre geçmesine rağmen değişen bir şey yok. Gerekli ‘dersler’ çıkarılması için o yazımızdan bir bölüm; “Türkiye Spor Yazarları Derneği. Kısa adıyla; TSYD. Her ne kadar üye olmasak da, söz konusu spor yazıları yazmanın ötesinde, bu derneğin başındaki şahıs Oğuz Tongsir, haddi aşan yazıları ve uygulamalarını gördükçe, rahatsız olmamak elde değil...Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanlık kimliğini kendine ‘zırh’ edinen Oğuz Tongsir, vukuat dosyası oldukça kabarık… İsmi önünde ‘Başkan’ yazan bu şahsın dosyası bu kadar vukuatlar ile kabarık olmasına rağmen, halen görevinin başında ise, TSYD’nin duyarlı üyelerinin bir değil, birkaç kez düşünmesi gerekmez mi?... Biz sizlerle bu satırları paylaşırken, ‘Savcılık Oğuz Tongsir hakkında soruşturma başlattı.’ haber başlığı dikkatimizi çekiyor. Bakırköy Savcılığına verilen şikâyet dilekçenin haber ayrıntısında “Şüphelinin eyleminin darbe destekçiliği, FETÖ terör örgütü propagandası olduğu, şüphelinin kendi aklınca FETÖ'ye karşı direnen halkı aşağıladığı savunulan dilekçede, şüpheli Tongsir hakkında kovuşturma başlatılması talep edildi” ifadeler yer alıyor...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Erzincanlı.

Ac Canavara muhabbet onun iştahını artırır.Bu Müslüman Türk düşmanları anladıkları dil başkadır.Bunların çoĝu Kemaliz'mi ve Türkcülügü maske yapan dönmelerdir.Türkiye araştırmalı; Türk görünüp Türk olmayanların Çocukları nerde askerlik yapıyorlar?

Yorum

Bazılarının çocuklarıda hiç askerlik yapmıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23