• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Spor, seçim, oyumuzun rengi (4)

07 Mayıs 2023
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri hafta sonu bugün gerçekleştirilecek.

Zamanın kısalığı, mesafenin daralmasıyla birlikte görüntü iyiden iyiye netleştiriyor. Kimin hangi anlayışa sahip, hangi safta yer aldığı, Haç ile Hilalin kavgası gibi. Değerli Büyüğümüz Sefa Saygılı Beyefendi’nin belirtiği gibi “Türkiye düşmanlığında hepsi bir arada hareket ediyor, işbirliği yapıyorlar. DEAŞ, PKK, FETÖ gibi terör örgütlerinden birtakım kötü niyetli ülkelere kadar mahfillerin amacı Türkiye’yi zayıflatmak, Hakk’ın ve hakikatin yanında olmasını engellemek…”

Cumhuriyetin gerekliliği icabı sandıktan çıkacak Cumhur İttifakı’nın kazanması durumunda milli ve yerli sayısız yatırım devamı edecek.

Tam aksi durumda, Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Milli İttifakının kazanması durumunda (Allah (cc) bu fırsatı vermesin) 20 yılda elde edilen tüm değerler/yatırımların üzerine adeta ‘beton’ dökülmesi niteliğinde. Hangi din ve vatan sevdalısı vatandaşımız, böyle bir duruma olumsuzluğa rıza gösterip, duyarsız kalabilir ki!..

İBB’YE BAK, TÜRKİYE’Yİ TAHMİN ET!

Türkiye’nin 14 Mayıs 2023 seçim sürecini, 2019’da yapılan belediye seçimleriyle örneklendirmek istiyoruz.

Böylelikle karmaşık gibi gözüken yapıyı da, netleştirmiş oluruz. Millet ittifakının destekleyicisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde geride kalan 4 yılda İBB’de yaşananlar ayan beyan ortada. Çok sayıda örnekten sadece bir tanesi dahi, sürecin ‘vahim’ boyutunun gözler önüne sermeye yetecektir. Belediye seçimleri öncesi çalışanını işten çıkarılmaması konusunda ‘namus’ sözü veren Millet ittifakının şimdiki Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Seçimden sonra ise 15 bin civarında işten çıkarılan belediye çalışanı.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanlığı yardımcılık vaadini alan Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı olduğu İstanbul’u bırakıp, soluğu Anadolu turnesinde alması oldukça düşündürücü. İstanbul’da işler yolunda gidiyormuş-gitmiyormuş kendisi için ne önemi var ki! Öyle olsa seçildiği şehrin sorunlarına sahip çıkar, siyaset yapacaksa da bu şehirde yapar! Bunun son örneği, Akit Medya binasını etkileyen yangına, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB İtfaiyesinin müdahalesinde yaşanan yönetim zafiyeti, yangın esnasındaki görüntülere, an be an yansıyor.

Kendisinin 16 milyon için çalıştığını iddia eden Ekrem İmamoğlu’nun, Akit Medya’daki yangın sonrasından bugüne kadar ‘geçmiş olsun’ mesajı dahi yayınlamaması, İstanbul’u nasıl bir ‘ayrıştırıcı’ anlayışın yönettiğinin yansıması. Gazetemizin yazı işleri müdürü değerli büyüğümüz Ali İhsan Karahasanoğlu Abimiz dünkü ‘Ekrem bey, İstanbul’a hoş geldiniz!’ başlıklı yazısında diyor ki, “İstanbul’a geldi ama, ‘Herkesi kucaklayacağız’ sözünün aksine.. Akit’in bulunduğu binada çıkan ve 60. saatte ancak söndürülen yangın için bir ‘geçmiş olsun’ henüz demedi..” Ali Bey’in yazısında, İBB İtfaiye Başkanı’nın Bayrampaşa eski CHP İlçe Başkanı olduğunu öğreniyoruz. Nasıl bir anlayışın İBB’yi yönettiği ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olduğu. İstanbul’dan sonra olası nasıl bir ‘tehlikenin’ Türkiye’yi beklediği, başka bir söze gerek bırakmayacak kadar açık ve net olarak gözüküyor…

YAPILMAYANLAR, YAPILAMAYACAKLARIN TEMİNATI

Gündem o kadar hızlı ki. Böyle bir sürecin vatandaşımıza yarar ve zarar konusunda etkisini görmeye, konuyla ilgili düşüncelerimizi yansıtma çabasındayız.

Her Pazar günü bize ayrılan bu köşemizde, özel gereksinimli (engelli) bireylerin spor aracılığıyla bedensel ve ruhsal açıdan nasıl olumlu gelişim sağlayacağı ve sosyalleşeceğini yazmaya çalışıyoruz.

Mevcut hükümetin özel gereksinimli (engelli) bireylere yönelik gerçekleştirdiği yatırım hamleleri, bu satırlarda daha önce yansıtmıştık.

Toplumun refah ve huzuru, gelişmişliği üzerinde etkili olacak 14 Mayıs seçimleri sürecini, yazılarımıza konu etmekten kendimizi alamadık. Geçmişten dersler çıkarmamız gerekiyor. Millet İttifakı yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan 4 yıllık dönemdeki yönetim beceriksizliği/zafiyeti, buna en bariz örnek. Akit Medya’yı etkisi altına alan yangında İBB’nin mevcut yönetimindeki zafiyetinin ilk olmadığı gibi, sonuncusu da olmayacak gibi gözüküyor.

14 Mayıs 2023 seçim sürecine Cumhur İttifakı açısından bakıldığında ‘Yapılanlar, yapılacakların teminatı.’ Millet İttifakı için söylenecek söz ise ‘Yapılmayanlar, yapılamayacakların teminatı’ niteliğinde. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Mersin mitinginde belirttiği gibi, Millet İttifakı anlamak için üç kelime yetiyor ‘Çöp, çukur, çamur’  vesselam…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bilent Atasoy

Sıkıcı usandırıcı mesaisini bitirip güzel günleri yaşamak üzere özgür kaldı

Bahçekapılı

Hak yolunda çalışanların Allah yar ve yardımcısı olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23