• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Spor, seçim, oyumuzun rengi (3)

05 Mayıs 2023
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Cumhuriyetin bir gerekliliğidir seçim, başkanın ve milletin vekillerinin seçmenin oyuyla belirlenmesi. Bu sürece dahi tahammül edemeyen bir anlayışın, (Cumhur İttifakının) 21 yıllık Ak Parti anlayışını ‘sabote’ etmek için,  14 Mayıs seçimleri üzerinde ‘algı’ çalışmasının devam etiğini görüyoruz. Hal böyle olunca, düşüncelerimizi yazıya dökerek, tarihe not düşmek istiyoruz. Gazetecinin asıl görevi, bilgisini okuyucusu/kamuoyuyla paylaşmak, değil midir! Bu görev omuzlarımıza ‘sorumluluk’ yüklüyor. Yükümüzü hafifletme adına yazmayı kendimize ‘görev’ biliyoruz. Şunun şurasında 14 Mayıs’a ne kaldı ki. Doğru bilgiyi öğrenmek, her vatandaş için önem taşıyan bir hak. Denilebilir ki, Çalışma alanınız spor, siyaset de neyin nesi! Bu düşünceye sahip olanlara ‘Siyasetin bırakın sporun iç içe olmasını, sporun kılcal damarlarına kadar girdi!’ dersek, inanın abartmış olmayız. Spor üzerinden misyonerlik faaliyeti, toplumsal cinsiyet eşitliği safsatası, bayanların güreştirilmesi ve buna benzer çok sayıda somut örnek mevcut. Hatırlayın, dört büyük takımların formalarını giyerek ‘Gezi’ olaylarına katılanları, geçtiğimiz haftalarda tribünlere sızarak hükümeti istifaya davet eden bir grup ‘çatlak’ sesleri. Bu cenahı-süreci dikkate almak yetmez, ülke huzurunu spor üzerinden bozmaya, kültür ve geleneği yok etmeye çalışan bu ve benzeri azınlığa/zihniyete gerekli ‘neşteri’ vurmak, gerek. Bu gerçekler bize, milyonlarca taraftarı-yakınlığı bulunan kulüplerin yönetim ve taraftar kitlelerinin nasıl bir ‘anlayışla’ yönetildiğine dikkat kesilmesinin gerekliliğini gösteriyor… 

“CHP ROZETİ TAKMAYAN BERTARAF OLUR”

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, 6+1 masanın kendisine vaadedilen Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevi aşkına kapılarak, farklı şehirlerde açık hava ‘konuşmaları’ gerçekleştiriyor. Bu isimlerin, başkanlık döneminde temel atmama töreni, metro istasyonuna moloz dökülen metro istasyonu, yolu ve metrosu yapılmayan hastane ve daha neler nelere imza attığını hatırlıyoruz! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bu süreci ‘Dünyada Aynı Anda En Çok Proje Durdurulan Şehir: İstanbul’ diyor. Sayın Göksu bu söylemini örneklendiriyor; “Göreve geldiği günden bu yana 350 adet devam eden şantiyenin İmamoğlu tarafından kapısına kilit vuruldu, tamamı AK Partili ilçe belediyelerinin sınırları içerisinde olan 115 proje hiçbir gerekçe gösterilmeden durduruldu.” Bundan birkaç yıl önce yağan kar sonrasında İstanbullu vatandaşların nasıl bir sefalet içerisine sürüklendiğini hatırlayın. İBB’nin mevcut başkanı ve ekibinin ‘iş bilmez’, bilenler üzerinden ise nasıl ‘ideolojik’ süreç işletildiğini bakın Göksu nasıl özetliyor; “Rahmetli Kadir Abi bu karla mücadele için ne yaptı biliyor musunuz; Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerinden elamanları seçti Moskova’ya eğitime gönderdi. Bugün o eğitime gidenlerle telefonla görüştüm. Ne yaptınız, nasılsınız diye görüş paylaşıyoruz. Bu eğitim alan elemanları tasfiye ettiler. Cumhuriyet Halk Partisinin temel zihniyeti şudur, ötekileştiricidir. Kendi rozetini taşımıyorsanız, ağzınızla kuş tutsanız, bireysel veya kurumsal kapasiteniz ne kadar nitelikli olursa olsun, siz Cumhuriyet Halk Partisi’nin gözünde sadece ve sadece kullanılması gereken bir araçsınızÖyle bakarlar. Bütün o hafıza bertaraf oldu gitti.” 

  SPORDA SİYASETİ GÖRMEK İSTEYENLER, 

SPOR İSTANBUL MAĞDURLARINA BAKSIN 

Allah (cc); Bakara süresi 120. ayetinde buyuruyor; “Sen onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır.”  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili sıfatıyla Sayın Tevfik Göksu, CHP’nin ötekileştirilen bir anlayışa sahip olduğunu somut örnekleriyle ortaya koyuyor. Bu anlayışın İBB iştirak şirketi olan Spor İstanbul’da (eski adıyla Spor A.Ş.) işten çıkarılanlara yaşatılan mağduriyeti unutmadık. İBB’ye alınan kadroların ‘CHP %35, İyi Parti %15, %15 diğerleri, %20-25 İBB kariyer üzerinden’ alındığını CHP’li partizanlar tarafından bizzat açıklanıyor. Bu anlayışın İstanbullulara hizmet edilmesi için bir tane spor tesisi yaptığını görüp duyamamak bir yana, yarım kalan tesislerden (Bahçelievler-Bağcılar) haberdarız. Tesislerde mevcut bazı seansları karma (bayan-erkek karışık) yapmaları, tam bir CHP ‘zihniyetinin’ yansıması. Tüm bu bilgiler ışığında, 14 Mayıs seçimlerinde elbette ki oyumuz Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı milletvekillerine diyoruz… (Devam Edecek) 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ersan

oyum.chp ye

Bilent Atasoy

Sonuç olarak Türkiye’deki seçimin sonucunu illegal yapı belirleyecek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23