• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Kerem Aktürkoğlu’nun golü, Filistinli çocuklara hediye…

01 Aralık 2023
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu, yine yapacağını yaptı ve ‘değerli-erdemli-insani’ bir davranışla, sadece spor camiasına değil, insanlık adına önemli bir mesaj verdi. Sarı-kırmızlı takımın genç yetenek ve yıldız oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray ile Manchester United arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde attığı beraberlik golünü, Filistinli çocuklara hediye etti. 

Verilen bu mesajla demek, sporun-futbolun iyi yönlerinden bu olsa gerek, dedirtti. Kerem Aktürkoğlu’nun kişisel sosyal medya hesabından yayınlanan ve gazetemiz Yeni Akit’te Bravo Kerem, aferin Kerem! Maçtan sonra da gol atmaya devam etti!’başlıklı mesaj şöyle; “Bu attığım golü, umut ve barış dolu bir geleceğe sahip olmayı hak eden Filistin’deki tüm çocuklara armağan ediyorum. Onların cesareti ve direnci, sahada bana ilham veriyor. Her zaman kalbimizdesiniz. Sizleri unutmadık ve unutmayacağız.” 

Sizin kazandığınız veya kaybettiğiniz maçlar, bir sonraki maçın oynanmasına kadar geçerli olur ve sonra unutulur. Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nun Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında kaydettiği golü, attığı bombalarla katil kimliğine bürünen İsrail’in işgali altında hayatını kaybeden  (7 Ekim saldırılarından bugüne 6 bin 150 çocuk, toplam 15 binin üzerinde, savunmasız masum insan) Filistinli çocuklara armağan etmesiyle, dünyanın en değerli boksörü rahmetli Muhammed Ali’nin “Başarı kişiyi şöhret, karakter ise kişiyi efsane yapar” sözünü hatırlattı. 

Kerem Aktürkoğlu’nun bu insani davranışı yeni değil. İşgalci, soykırımcı İsrail’e karşı dik, mazlum ve mağdur Filistin’in yanında olduğunu, gazetemizde 18 Ekim tarihinde ‘Zalimlerin zulmüne karşı sessiz kalmayanlar’ ara başlıklı yazımızda yer almıştı; “Fransız yıldız Karim Benzema’nın ‘Dualarım adaletsiz bombaların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleriyle’ ifadelerine yer verirken, Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, ‘Konuşmaktan çekinenler olduğunu biliyorum, yanlış bir şey söylemekten korkanları..’” 

TFF KİMİ, NEYE GÖRE 

ÖDÜLLENDİRİYOR?.? 

Türkiye Futbol Federasyonu, her ay Fair Play ödülleri dağıtıyor. Sanırım, böyle bir süreçle, her ay tansiyonu artan ‘Süper Lig’deki havanın ‘yumuşaması’ hedefleniyor. ‘PFDK’den Ali Koç’a 90, Dursun Özbek’e 45 gün hak mahrumiyeti cezası’ ve ‘TFF Merkez Hakem Kurulu, bazı hakemleri dinlendirme kararı aldı’ haberlerini gördükten sonra, yumuşama (TFF’ye göre fair play’in yaygınlaşması ve farkındalık) ile ilgili yaklaşımımızdaki haklılık payını ortaya koyuyor. 

2023 Ekim ayı Fair Play ödüllerine gelince. Başkanları (Ali Koç) ceza alsa da, yönetimi ‘En centilmen yönetici: Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu’ seçilebiliyormuş! Peki, Çorum’da Lüksemburg ile oynadığı maçta sahaya ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ile çıkan A Milli Futbol Takımı’na, ilgili TFF kurulu tarafından güzel görüntü sergilemesi gerekçesi sebebiyle takdir edilmesi, ne manaya geliyor? Bize göre, Ülkemizin dört bir yanında bayanların futbol oynamasına teşviki için (ki Dünyada bir başka örneği yok sanırım) başarılı oldu diye, TFF kendi kendisini takdir etmesinden başka bir manaya gelmiyor!.!  

İşte orada devreye girip demezler mi adama, ‘Bırakın takdir veya eleştiri yapacaksa, vatandaş, futbol sever yapsın.’.  TFF tarafından ‘En centilmen teknik direktör Nuri Şahin (Bitexen Antalyaspor) seçilirken, Sayın Şahin hakkında sosyal medya üzerinden yöneltilen ‘Filistin’e destek pankartından dolayı maça çıkmayan iki İsrailli oyuncusuna sahip çıkması etkili oldu mu?’ sorusunun karşılığının bulunması, verilmesi gereken önemli bir konu. Tüm bunların yanı sıra, TFF’nin Mart ayı fair play ödülleri içerisinde soykırımcı İsrail bombalarıyla hayatını kaybeden Filistinli çocuklara destek mesajı (ilk mesajı 17 Ekimde) veren Kerem Aktürkoğlu’nun olmayışı, ayrı bir garabet…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sahi

Turk halkının ekseriyeti filistinin yanında.lakin onlara ses getirecek eylem ve söylemleri yaptıracak ne hükumet ne muhalefet ne medya ne stk ne cemaat ne tarikat var.kimi yerel seçim kimi yandaşlık kimi fondaslik kimi koltuk kimi rant peşinde.

Bahçekapılı

İnsanlığın İsrail'in bu zulmüne dur diyebilecek insafa sahip olması en büyük dileğimiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23