• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Katar’da Mesut Özil’in olmayışı ve şükür secdesi

07 Aralık 2022
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor; “(Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur; keşke bunun bilselerdi!” (Ankebût Suresi – 64. Ayet). Katar’da yapılan Dünya Kupası haberlerini takip ettiğimiz süreçte bu ayet geldi aklıma, sizlerle paylaşmak istedik. Bu arada, Üstad Necip Fazıl’ın “Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum, gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum” özdeyişi. Batı denen ve ‘gaflet medeniyetinden’ nemalananlar, sporun üzerinden o kadar ‘hayasızca akın’ gerçekleştiriyorlar ki, görmek ve anlamak için mektebini okumaya gerek kalmıyor. 

O anlayışın uygulama alanı bugünlerde, Dünya Kupası adı altında Katar’da gerçekleşiyor. Konunun detaylandırmaya geçmeden önce, şunu belirtmek lazım; “Doğru ve yanlış, sana veya bana göre değil, ancak Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin Sünnetine göre olursa değer taşır, ebedi kazanıma dönüşür.” Katar’dan sürekli haber akışı; Dünya Kupasında Fransa ile İngiltere, Brezilya ile Hırvatistan çeyrek finalde mücadele edecek, Almanya’nın 2018’den sonra 2022’de de kupanın dışında kaldı. ‘Dört milyonluk Hırvatistan nasıl olur da çeyrek final oynar da, Türkiye Milli Takımının Katar’da esamesi okunmaz’ hikâyelerine tekrardan mı döneceğiz. Böyle bir süreç bize gösteriyor ki spor haberleri bazılarına göre sadece ‘skor’, birilerine göreyse ‘sosyolojik-psikolojik-ekonomik’ açıdan değer taşımakta. ‘Elma’ ile ‘armudu’ karıştırmaması gerektiği gibi. Evet, spor değersiz kılınıp görmemezlikten gelinmeyeceği kadar önemli, yeter ki amacına (insanlığın kazancına) yönelik gerçekleşsin. Bu bağlamda ‘sesli’ düşünüyoruz da; “Futbol, gençler ağırlıklı olarak bir toplumu ne kadar süre ve nelerle meşgul ediyor? Gelecek olarak gördüğümüz o çocuklar/genç nesil, futbolcunun sadece ‘oyunuyla’ mı meşgul, yoksa yemesi, içmesi, giyimi kuşa mı, dövmesiyle de mi? Bu etkileşimi detaylarını görmek gerekiyor!. 

MESUT ÖZİL’SİZ LGBT 

SEMPATİZANI ALMANYA ELENDİ!

Alman Milli Takımı 2018’in ardından 2022 Dünya Kupası’nda da turnuvaya veda edişi aklımıza uzun yıllar (9 yıl) bu ülkenin formasını giyen Mesut Özil’i getirdi. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın İngiltere gezisinde,  Mesut Özil  Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiği için Almanya Milli Takımı’ndan uzaklaştırıldı. Yetmedi Arsenal’da kadro dışı kaldı. O da yetmedi,  Mercedes ve Adidas, Türk asıllı Alman futbolcudan sponsorluklarını çektiler.  Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile aynı fotoğraf karesinde yer aldığı için adeta ‘linç’ edilen yıldız futbolcunun, bu yaşadıklarından sonra dahi ‘Bugün yine olsa Erdoğan’la fotoğraf çektirirdim’ şeklinde anlamlı sözleri, futbol beceri/yeteneğiyle nam salmış Mesul Özil’in karakter/kişilik yapısını da ortaya koymaktadır. Mesut Özil’in malzeme edildiği Batı’nın çirkin yüzünün sergilendiği bu oyuna bakarak, ‘Futbola sadece bir spor branşı’ dememiz, sanırım mümkün değil? 

Fenerbahçe’ye 3.5 yıllık kontrata imza attığı gün, kulübün mevcut başkanı Ali Koç’un ‘Mesut artık camianın bir parçası’ dediği 1.5 yıl sonra yolların ayrılarak,  Medipol Başakşehir’de kendine yer bulması, ayrı bir yazı konusu niteliğinde. Almanya Milli Takımında 2006-2020 yılları arasında görev alan teknik direktör Joachim Löw, 2018’de Mesut Özil’in takımlarından koparılmasını ‘büyük insani hayat kırıklığı’ şeklinde yorumluyordu. Sayın Mustafa Taki Kurtoğlu’nun (yüreğine sağlık) kaleme aldığı ‘Katar Dünya Kupası ve Batının seçilmiş duyarlılıkları’ başlıklı araştırma yazısında değindiği gibi, Almanların LGBT konusunda (hayranlığı) gösterdiği hassasiyetin Almanya’da doğmuş, büyümüş ve Alman takımında yıllarcahizmet vermiş olan Mesut Özil’e karşı gösterilmeyişi epey manidardır.  

Evet, Katar’daki Batı’nın şovmenlerini izliyoruz, gözlerimiz açık. Katar kupa yönetiminin stat çevresinde ve içerisinde alkol kullanımını 3 saat (dikkat edin, tamamen veya üç yıl, üç ay, üç gün değil) istavrozcular (haç sever) ve yandaşlarını, Belçika’nın 2-0 yenildiği maçtan sonra Faslı oyuncuların ‘şükür secdesini’ gündem yaptılar; spor sahalarında böyle bir hareket olur muymuş!. Demek istendi mi, oluyormuş. Bizden selam olsun Katar’a, Hakk bildiğini haykırıp, yaşayanlara…  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Allah razı olsun güzel yazı olmuş

Dadaş

Stad mı stat mı. Aslı stadyum da hani..selamlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23