• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Filistin gerçeği, Euro 2024 gölgesinde kalmamalı

12 Temmuz 2024
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

2024 Avrupa futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı final maçlarını izlemek için acele ediyordu. Ne de olsa izleyeceği karşılaşma, şampiyonada 50. Maç olarak tarihe geçecek, ya. Koltuğuna kurulup, kumandayı elime alarak televizyona yöneldiğimde, daha henüz mücadele başlamamıştı. Çaysız ve çekirdeksiz de seyir keyfi olmaz ki canım, diye düşündü. Merak içindeydi, doksan dakika, olmadı uzatma veya penaltılarda sonucun belli olma ihtimaline karşı, rahatı bozulmaması için ikinci bir yastık temin etti. Hayatın koşuşturmasından az da olsa sıyrılmak, yaşanan anın tadını çıkarılmalı, diye düşündü! O kadar emindi ki, milyonlar değil milyarlar da (buna 2 milyar Müslüman dahil), kendisi gibi düşündüğünden. Karşılaşmanın oynanacağı stadyumun dışında, Hollanda ve İngiltere taraftarları arasında, Dortmund’da nelerin yaşanabileceği merakı, çok geçmeden sokaklara taşan olaylar, ekrana yansıdı. Doğrusu, bu durumu garipsemedi de! Futbol karşılaşması olur da, yakıp yıkmanın, küfür gibi kötü söz, dakika dakika üzerinde kumar (bahis) oynanmayan bir maçın olmaması imkânsızdır, diye düşündü!!! Çünkü, Müslüman kimliğimizden uzak, duyarsızlığımızın bir neticesi olarak, bu ve benzeri durumlar garipsenmemeye başlandı, maalesef… 

BATIDAN ‘UYUYARAK’ MI 

HESAP SORULACAK?

Söyleyen boşuna mı dillendirmiştir, kontrolünüzden çıkıp, sizi etkisi altına aldığı an “Spor/futbol ‘afyondur!’” diye. Ne garip değil mi, bir spor adamı olarak bunları düşünmek. Düşüncemiz, kime göre ne kadar doğru ve haklı? Kimseye göre değil, insanlıktan bir pay kaldı ise, vicdanımıza sormak gerekmez mi? 2024 Avrupa futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı final maçı başlayıp dakikalar ilerlemeye başlayınca, televizyon ekranından alt yazı geçiyordu; ‘Siyonist İsrail, Filistin’de soykırım yapmaya devam ediyor’. Adına savaş dahi denilmeyen, 278 gündür devam eden Siyonist Yahudi soykırım haberlerine, ekranda dahi göz ucuyla takibi güç olurken, Siyonist Yahudilerin, Müslüman coğrafyasındaki mazlumlara yaşattığı sıkıntı/işkence/katliam/soykırımı, bizleri maç ekranlarına mahkûm olan/uyutan batılı güçlerden, hesap sorulması nasıl mümkün olacak!..

SİYONİST SALDIRILAR 

DUR DURAK BİLMİYOR! 

Bakın, futbolun Avrupa Şampiyonası’nda final maçına gelinirken, sadece birkaç gün içerisinde İsrail’in Filistin topraklarında yaşattığı ve Anadolu Ajansının (AA) manşetlerine yansıyan, insanlık dışı olayları özetleyen haberlerden sadece bir kaçı; “İsrail’in 278 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 38 bin 295’e ulaştı’‘İsrail’in Gazze’deki saldırıları nedeniyle kuzeye göç etmeye çalışan yaralılar yollarda ölüyor.’, ‘İsrail, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana UNRWA (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler Yardım ve Bayındırlık Ajansı) tesislerine 453 saldırı düzenledi.’, ‘Yetkili: ABD, beklettiği sevkiyattan 227 kilogramlık bombaları İsrail’e göndermeye başladı.’, ‘İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları gece boyunca devam etti.’ Saldırılar, hava, deniz ve kara destekli. 7 Ekim 2024 tarihinden bugüne, akan kanın durmak bilmediği, geride kalan dönemde ‘15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 38 bin 295 Filistinli öldü, 88 bin 241 kişi yaralandı şeklinde...

ZİNDANDAN 

MEHMED’E 

MEKTUP 

Bir yanda, bir asırdır Siyonist Yahudiler tarafından açık cezaevine dönüştürüp, soykırım uygulanan Filistin ve Srebrenitsa Soykırımı’nın 29. yıldönümü, diğer yanda insanları oyalayan/uyutan spor/futbol oyunu. Bu konuları gündeme getirirken, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindan’dan Mehmed’e mektup’ şiirindeki şu mısralar geldi aklımıza; “Ne ayak dayanır buna, ne tırnak! /Bir âlem ki, gökler boru içinde!/Akıl, olmazların zoru içinde./Üst üste sorular soru içinde:/Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu?/Buradan insan mı çıkar, tabut mu?” Allah (cc) uyuyan değil, yaşananlardan ders alıp, uyananlardan eylesin bizleri. 

Amin… 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ersan

biraz da Doğu Türkistan daki uygur turklerini dusunsen

uygur

Türk dogmaktansa arap dogmayı tercih edenlerden Türkleri düşünmesi beklenmez
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23