• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Ezber bozan Trabzonspor aranıyor!.

12 Nisan 2023
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Trabzonspor’da başarısızlık ve yenilgi serisi devam ediyor. Ligin son şampiyonu, zirve yarışından sonra Türkiye Kupası’na da ‘havlu’ attı. Arzu edilmeyen sonuçlar, çeyrek asır sonra gelen şampiyonluk mutluluğu, adeta camianın ‘kursağında’ kaldı. Oysaki geçen sene elde edilen başarının sadece bordo-mavili camianın değil, Türk futbolunun gelişimi için ihtiyaç vardı. Futbolda, İstanbul takımlarının ‘saltanatı’ sarsıldı. Sonrasında, kısa süre içerisinde bu denli olumsuz değişim, ligin kalitesini de olumsuz etkiledi. Futbol rekabeti adına başarıda devamlılık sağlamadığı için, şimdi Karadeniz temsilcisinde derin düşünce hakim. Ezber bozan Trabzon’dan, kaygı uyandıran Trabzonspor’a. Bu gidiş nereye?. 

SADECE TRABZONSPOR’UN SORUNU DEĞİL? 

Süper Lig’de geride kalan 27 maç sonrasındaki mevcut durum, Trabzonspor kulübünün tarihine ‘kaygı uyandıran sezon’ olarak geçeceği, lig, kupa ve Avrupa’daki sonuçlardan anlamak güç değil. Geçen sezonun 27. Haftasında en yakın rakibine 17 puan fark atarak Şampiyonluğa koşan ekip, bugün ancak 44 puan toplayabilmiş ve liderin 19 puan gerisine düşerek, sıralama da ancak 6’ıncılıkla yetinebiliyor. Yeni sezonda kendisinden büyük beklenti içerisine girilen Karadeniz ekibi Şampiyonlar ve Avrupa Ligi, ardından Konferans Ligi’ndeki başarısızlıkla, ‘evlere şenlik’ bir Avrupa serüveni yaşadı. Bu arzu edilmeyen sürece, bir de Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Ankaragücü yenilgisi eklenince süreç, ister istemez düşündürücü olmaktan çıkıp, endişe verici bir hal aldı. Altını çizerek bir kez daha vurguluyoruz; ‘İçinde yer alınan bu ‘sorun’ sadece Trabzonspor için değil, Türk sporu için de geçerli.’ Enine, boyuna ‘masaya’ yatırılması ve ‘yaraya’ neşter vurulması, usul ve yöntem geliştirecek, bu hamleyi yapacak, kısacası atalarımızın dediği gibi elini ‘taşın’ altına koyacak birilerinin olması gerekiyor...

TRABZONSPOR’DA GİDEN GİDENE!

Trabzonspor’da sorun belli, sorunun oraya koymak kadar, çözüm önerisi de sunulması gerekmektedir. Bordo-mavili ekipte en önemli problem ‘belirsizlik’ ve ‘güven’. Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun gidişi “Benden bu kadar” türünden. Ağaoğlu’yla birlikte göreve geldim, diyen teknik direktör Abdullah Avcı da, bu gidişe ismini yazdıranlardan oldu. Kupa maçı sonrasında da Orhan Ak, gidenler kervanına eklendi. Geleceği görebilmek için Orhan Ak’ın giderayak ‘Bana çok inandılar, ben de oyunculara yardımcı olmak istedim, görevden kaçmak istemedim’ şeklinde başlayan ve ‘Zor olacağını biliyordum. Trabzonspor bize çok şey kazandırdı maddi ve manevi. Gelinen noktada takımda mental sorunu çözemedik. Kalmamın doğru olduğunu düşünmediğim için oyuncularla vedalaştım” şeklinde devam eden sözleri üzerinde düşünmek gerekiyor. Açıklamalarda geçen ve duygusal bağ açısından önem taşıyan ‘Zor olacağını biliyordum’, ‘Mental sorunu çözemedik’ ‘şeklindeki görüşler, Trabzonspor’un geldiği durumun özeti gibi. Doğruyu yanlış adreste aramaya mahal bırakmayan ifadeler. Son Kasımpaşa yenilgisi sonrası Trabzonspor teknik sorumlusu İhsan Derelioğlu söz aldı ve ‘Trabzonspor bunun altından mutlaka kalkacak’ dedi. Camianın da beklentisi bu yönde de, bunu kim başaracak, asıl mesele o zaten!. 

PROFESYONEL 5 İMZA TAMAM DA!..

Trabzonspor’un içinde yer aldığı başarısız durumu sorgulanıp, teknik direktör konusu konuşulurken, bir yandan da alt yapıdan yetişen oyunculara 5 yıllık ‘profesyonel’ imzası attırıldı. 1461 Trabzon Futbol Kulübü işbirliği protokolü, bordo-mavili ekibin yabancı oyuncu sayısı ve finansal durumunu akla getirdi. Emsalleri ve A takımdaki yabancı oyuncu sayısı göz önüne getirildiğinde, dileriz profesyonelliğe ‘imza’ atan genç oyuncular, gelecek kaygısı yaşamazlar. Kadrodaki yabancılaşma süreci, ekonomik açıdan kulübün bugünü ve yarını için düşündürücü. Sürecin kaygı verici boyuta taşıdığını, kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamadan anlıyoruz; ‘Göreve geldiğimiz günden itibaren acil ödemeler çözüme kavuşturulmuş, bu para (250 milyon lira), sponsorluk ve yönetim kurulu üyelerimizin kulübümüze bağışı şeklinde karşılanmıştır. Mayıs sonuna kadar da yaklaşık 250 milyon lira daha ödeme yapılacaktır.’ Teknik direktör konusu ve finansal ‘bilmecesi/belirsizliği’ ve ligin son şampiyonu Trabzonspor’da içinde yer aldığı ‘zorluğu’ ortaya koymaya yetiyor… 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23