• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Ahmet Ağaoğlu ‘başkanlık görevini’ Ali Koç’a devretti!..

22 Haziran 2022
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Futbolda gündem yoğun olduğu için, yazımızın içeriğini kısa başlıklar/açıklamalar ile ‘harmanlayalım’ dedik. Kim demiş, ne demiş ve niçin demişten daha ötesi, futbol ağırlıklı spor ekseninde yer alan kurumları ne bekliyor? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlık seçimi, yeni federasyon yönetiminden alınana kararlar, dün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı’nın başkanlık seçimi ve kulüplerin son durumu. Ülke futbolundaki bu süreç, ister istemez futbol kamuoyunun merak konusu oldu. Sorunların ‘sorun’ haline gelmemesi için, görülmesi/bilinmesi gerekenler üzerinde mesai harcamak gerekiyor…              

FUTBOL NE UMDU, NE BULDU? 

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulunda Mehmet Büyükekşi, tek aday girdiği seçimi kazandı. Diğer sekiz aday ise yeterli imzayı toplayamadıkları için seçimin kapısından döndü. Bu, kurul üyelerinin mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’ye olan güvenlerinin karşılığı. Geriye ise federasyonu yönetme kalıyor. Kısa süreli (74 gün) başkanlık görevi yapan Servet Yardımcı, “Türk futboluna UEFA ve FIFA’da destek vermeyi bütün gayretimle sürdüreceğim” diyor. Yeni başkan, Türk futbolunun güven ortamına ihtiyaç duyduğunu belirterek yenilikçi, şeffaf ve kurumsal bir federasyon için yola çıktıklarını belirtti. Sayın Başkanın ilk açıklamalarına baktığımızda ben dersime çalıştım ve bu sınavı geçmek, futbolumuzu iyi yönetmek için buradayım, sonucunu çıkarıyoruz. Devam ediyor Başkan Büyüekşi; “Rahmetli Hasan Doğan’ın yol arkadaşıydım, bu konuda hepimize önemli bir miras bıraktı. Size söz veriyorum, bu mirası en iyi şekilde temsil edeceğim…” Niyet takdir edici, bu iyi niyet uygulamada ne derecede sonuca yansır, hep birlikte göreceğiz…

KULÜPLERİN HARCAMA LİMİTLERİ VE YENİ YASA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetim, kısa sürede aldığı kararlarla bir ölçüde, futbolun kendi içerisinde ‘karanlığa’ sürüklenmemesinin önüne geçmiş oldu. O kararların başında kulüplerin harcama limitleri geliyor. TFF’nin ilgili kurulu her yıl olduğu yüzde 40 sapma harcama limiti ile kulüplerin harcama miktarını (Galatasaray 1 milyar 545 milyon, Fenerbahçe 1 milyar 378 milyon…) belirledi. Harcama limitlerinin genel görüntüsü, diğer yandan kulüplerin finansal (borç) durumlarına bakıldığında, endişenin boyutuna  anlamak için ekonomi uzmanı olmak gerekmiyor. Borç (kredi) ile borç ödeme, bir şirketin batma öncesi, alarm sirenlerinin çalması demek(miş). Yeni çıkan spor kanunu bu sürecin neresinde, diye haklı bir soru gelebilir. Başkan Büyükekşi ne diyor, “Kanun çıktı, yönetmelikler çıkmadı. Yönetmeliklerin çıkması konusunun da takipçisi olacağız. Kulüplerle istişare içinde olacağız...” Mevcut yönetimi en çok zorlayacak husus bu olsa gerek. Çünkü, kulüplerin harcama konusunda geçmişten gelen bir alışkanlıkları var. Kulüplerin kabaran borçlarına (finansal harcamalarına/tablolarına) bakıldığında ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır, sanırım...

KULÜPLER BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI

Kulüpler Birliği Vakfı dün toplandı ve yeni başkanını seçti; Ali Koç. Kulüpler, seçime tek aday girerek adeta, isimlerinde yer alan ‘birlik’ mesajı vermek istediler. Birlik yaklaşımı bir tezdir, tezin sağlamasını ilerleyen haftalarda hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe’nin mevcut başkanı Ali Koç, başkanlık bayrağını Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan devraldı. Fenerbahçe Spor Kulübünün gerek idari, gerekse mali açıdan mevcut yönetimine baktığımızda, ortada olumsuz bir tablo var. TFF Olağanüstü Genel Kuruluna katılmayan Kulüpler Birliği Vakfı’nın yeni başkanı Ali Koç’un yapması gereken, Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimiyle iyi ilişkiler içerisinde olması önem taşıyor. Çünkü, sadece kulüplerin değil Türk futbolunun da birlik ve beraberliğe ihtiyacı var…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

APTALLIK

TÜSİAD denilen Dünyada tek kendi ülkesine düşman ve bölücü bir oluşum olabilirmi? inanılmaz ve bu vesayetin bekçileri heryerde tff ,ttb,tmm ztr,fçb ,knp ;bu nasıl çözülcek inanılmaz !
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23