• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Yıldız
Abdullah Yıldız
TÜM YAZILARI

Hap kitaplar

28 Mayıs 2024
A


Abdullah Yıldız İletişim: [email protected]

 

Bir eğitim-öğretim sezonunun daha sonuna yaklaşıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz yaz tatiline girerlerken büyükler, anneler ve babalar da yaz tatili ile birlikte Kurban Bayramı tatilinin hazırlıklarını ve planlarını yapıyorlar. Çoğu aileler memleketlerine ve akrabalarına kavuşarak “sıla-i rahim” yapmanın ve hasret gidermenin güzelliklerini yaşayacaklar inşallah… Bu arada, yaz tatili vesileyle camilerimiz, derneklerimiz, vakıflarımız da kış sezonu çalışmalarını bitirirken yaz sezonunda gençlerimiz için planladıkları kurs ve kamp çalışmalarının hazırlıklarına başlamış bulunuyorlar… İşte tam da bu aşamada, yaz sezonunda çocuklarımızı cami ile Kur’ân’la ve namazla buluşturmanın imkan ve fırsatlarını çok iyi değerlendirmeli, onların uzun bir eğitim-öğretim sezonunda yorulan ruhlarını, bunalan ve bulanan zihinlerini hak ve hakikati içeren en uygun manevi reçetelerle, “hap kitaplar”la dinlendirmeliyiz.

Sosyal medyada ve TV ekranlarında sıkça şahit olduğumuz çoğu yurdum insanının İslâmiyet hakkındaki bilgisizliği ve ilgisizliği hepimize gıran gelmiş olmalıdır. Din konusundaki yaygın cehaletten kurtulmanın en önemli yollarından biri de, kulaktan dolma yalan yanlış duyumlarla aklı karışan ve yolunu şaşıran insanlarımızı, özellikle de gençlerimizi İslâm’ı doğru tanıtan “hap kitaplar”la buluşturmaktır… Bir tek kitap okuyarak hatta bir kitabın bir bölümünü okuyarak hayatı değişen, mesela namaza başlayan nice insanları, gençleri tanıyorum… Gelin, özellikle çocuklarımızdan başlayarak, akraba ve dostlarımızı bu güzel değişimlere vesile olacak “hap kitaplar”la tanıştıralım. Kütüphanemizde veya bir kuytuda tozlanan bu tür kitapları raflardan indirelim, yoksa temin edelim, okuyalım ve okutalım… Bilelim ki, eğer okumaz ve okutmaz isek, birileri canımıza okuyacaklar… Nitekim okuyorlar da…

Bu bağlama, yıllarca emek verdiğimiz ve özellikle okuyan gençlerimiz üzerindeki güzel etkilerine şahit olduğumuz kitaplarımızın bir listesini, tanıtım reçeteleriyle birlikte dikkatlerinize sunuyoruz:

Gençlerimizin namazı sevmeleri ve namazla huzura ermeleri için “Haydi Namaza”; yetişkinlerimizin namazı bir ‘hayat tarzı’ haline getirmeleri için “Namaz Bir Tevhid Eylemi”; hem gençlerin hem büyüklerin huşû içinde namaz kılmaları için “Namazı Yaşamak”, pasif değil aktif namazlar kılmaları için “Hz. Şuayb - Namaz Ticaret Adalet”; gençlerimizin ateizm ve deizm gibi putları “tevhid baltası”yla kırmaları için “Hz. İbrahim Gibi Ol - İçindeki Putları Kır”, Hz. Yusuf (a.s) iffetini kuşanmaları için “Yusuf’un Üç Gömleği”, tarihin nesnesi değil öznesi olmaları ve Avrupa merkezli evrimci tarih anlayışı yerine Kur’ânî tarih anlayışına sahip olmaları için “Tarih Bilinci”, Kudüs’e âşık olmaları için “Minberin Sırrı Selahaddin Eyyubi” kitaplarımızı ve tarihimizin örnek şahsiyetlerini doğru tanımaları için de “Cesaretin Babası Sultan Alparslan“Akdeniz’in Reisi Barbaros Hayrettin Paşa“İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Âkif Ersoy, “Medine Savunması Fahreddin Paşa kitaplarımızı okumaları tavsiye olunur.

Gençlerimizin de yetişkinlerimizin de Kur’ân-ı Kerim’i sahabe-i kiram gibi okumaya, anlamaya ve yaşamaya çalışmaları için “Kur’ân’ı Nasıl Okudular”“Kur’ân’ı Nasıl Anladılar”“Kur’ân’ı Nasıl Yaşadılar”; vahyin hakikatini kavramanın temel ilkelerini öğrenmeleri için “Kur’ân’ı Anlamak Farzdır - Kur’ân’ı Anlamaya Giriş, tefsir bilgilerini derinleştirmeleri için “Aşır Aşır Kur’ân Dersleri I-II”“Tevhid ve Risalet”“Takva ve Adalet”, “Tevbe ve İstiğfar”, Kur’ân’ın şaşmaz talimatlarını yol haritası edinmeleri için “Yol Haritamız Kur’ân”, Kur’ân’ı çağa taşıyıp çağımızı değiştirmeleri için “Kur’an ve Çağımız”“Kur’an ve Değişim”, Kur’ân’ı edep mektebi edinmeleri için Kur’ân Edebi - On İki Emir”, Resûlullah Efendimizi (s.a) örnek almaları ve O’nun izinden yürümeleri için “Örnek ve Önder Hz. Peygamber” ve “40 Hadis 40 Ders”, insanları ısrarla İslâm’a davet etmekten vazgeçmemeleri için Ninova’ya Dönüş - Hz. Yunus Kıssasından Dersler”, ümmeti tekrar ayağa kaldıracak sahici gayretler sergilemeleri için Direnişten Dirilişe - Ümmetin Uzun Soluklu Yürüyüşü”, yeniden diriliş davamıza öncülük eden şahsiyetleri iyi tanımaları için “Adanmış Ömürler” ve nihayet cami-namaz merkezli bir toplumu yeniden inşa etmek için “Haydin Camiye” kitaplarımızı okumaları ve birlikte kitap müzakereleri yaparak öğrendiklerini uygulamaya gayret etmeleri tavsiye olunur.

(Kitapları temin için Pınar Yayınları, 

https://www.kitapoba.com/ 

Tlf. 0212 520 98 90 veya 0543 544 59 38)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Net

Adamlar kafa nakli yapılacak yapay zeka ile diyorlar 2030 da doğanlar neredeyse dna larındaki bozukluk ve hastalıklar tedavi edilecek diyor hocam bu konularla ilgili yazılar yazsanız hem topluma hemde gençlere daha iyi yol göstermiş olursunuz

KAMİL ÇOLAK

Hiç merak ettiniz mi? Gençler neden namazdan soğuyor? gençler neden oruç tutmuyor? gençler neden en azından Besmeleyi bilmiyor? deistliğin arkasına sığınan yada sadece Allaha inanıyorum diyen yeni nesil Peygamberimizi neden tanımak istemiyor? hatta, daha düşündürücü-Asıl soruyu sorayım; ibadete yabancı Müslüman gençlerimiz, Sahabe hayatını okyur, merak ediyor ve özellikle Hz Ömerin Devlet yönetimi, Adalet ve İsraf konusundaki tavrını okuyarak İslamın Devlet ve Sosyal boyutunu anlamak istemişler, merak etmişler ama aynı gençler; İslamın ve imanın şartlarına neden uzak durmuşlar? Bu soruları sorma(k) cesaretini gösterecek Diyanet kurumu ve Cami İmamlarımız olacak mı? (Tabiki cemaatlerden uzak durarak).. Tebliğde, gençlere ulaşmada peygamberimizin çok uzağındayız. Vesselam.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23