• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Yıldız
Abdullah Yıldız
TÜM YAZILARI

Dokuzuncu Yılında Namaz Gönüllüleri Platformu

12 Mayıs 2015
A


Abdullah Yıldız İletişim: [email protected]

Önümüzdeki Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece, mübarek Miraç Kandili’dir; yani namazın müminlere beş vakit olarak farz kılındığı gecedir. Rabbim, her namazımızı mi‘râc kılmayı nasip etsin…

Bundan 9 yıl önce yine böyle bir Miraç Kandili arifesinde başlamıştık “Namazla Diriliş” hamlemize. Evet, hicrî/kameri takvimle tam 9 yılı geride bıraktık. Miladi/şemsi takvime göre ise, tarih 19 Ağustos 2006’yı gösteriyordu. İstanbul Şehzade Camii yanında 100 kadar “namaz gönüllüsü”nün katılımı ve bir o kadarının da desteği ile başlattığımız “Namazla Diriliş Seferberliği”, yurt içinde ve yurt dışında 9 yıldır aralıksız devam etti ve ediyor hamdolsun. Bu süre içinde halkımıza namaz bilinci kazandırmaya yönelik binlerce panel, konferans, seminer, sohbet, radyo ve TV programı yapıldı ve el-ân da yapılıyor. 2006’da mevcut olan “namaz bilinci” kitaplarının sayısı 20’yi bulmazken, şimdi bu sayı 100’ü geçti ve “Namazla Diriliş” kitapçığıyla birlikte milyonlarca baskı yaparak 10 milyondan fazla insanımıza ulaştı. 

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak, son iki yılda özellikle gençliğimizin namazla buluşmasına ve namaz bilinci kazanmasına öncelik verdik. Namaz Platformu-Ensar Vakfı işbirliğiyle, başta imam-hatip okulları olmak üzere tüm ortaokul, lise ve üniversitelerde, “değerler eğitimi” kapsamında “namaz bilinci” seminerlerimiz bütün hızıyla devam ediyor. Geçen sene pilot uygulaması İstanbul’da yapılan okul çalışmaları, bu sene yine İstanbul ve bütün ilçeleri dâhil olmak üzere, pek çok il ve ilçemizde gerçekleştirildi. Sadece bu kardeşinizin bu sene gittiği il ve ilçelerden hatırlayabildikleri şunlar: Adana, Mersin, Tarsus, Osmaniye, Kadirli, İskenderun, Dörtyol, Payas, Erzin, Antalya, Korkuteli, Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Kayseri, Yozgat, Yenifakılı, Ankara-Sincan, Afyonkarahisar, Erzincan, Kelkit, Ağrı, Doğu Beyazıt, Tutak, Patnos, Eleşkirt, Kocaeli, Körfez, Kartepe, Gebze, Darıca, Sakarya-Pamukova, Geyve, Eskişehir, Samsun, Bafra, Çarşamba, Terme, Trabzon, Vakfıkebir; önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günlerini de Rize ve ilçelerine ayırdık. 17 Mayıs Pazar günü ise, gazetemizin organize ettiği umre ibadetimiz başlayacak; “Namazla Diriliş” seferberliğimizin başarıya ulaşması için ve bizden dua isteyen kardeşlerimizle siz okuyucularımız başta olmak üzere tüm ümmeti Muhammed için de o mübarek diyarlarda dualar edeceğiz inşallah. Rabbim, şimdiden dualarımızı kabul buyursun.

Ayrıca, bu Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili, “Namaz müminin mi‘râcıdır” hadis-i şerifi esrarınca, her namazda Allah’ın yüce katına kanatlanmamıza vesile olsun. Namazlarımızın her “ka‘de”sinde okuduğumuz ve Mi‘râc gecesinde Kutlu Peygamberimiz (s) ile Yüce Rabbimiz (c.c) arasında geçen Tahiyyât’taki konuşmaları, Hz. Muhammed’in (s) ümmeti ve Cenab-ı Allah’ın (c.c) kulu olarak, kendimizle Rabbimiz arasında bir diyaloğa dönüştürüp; bütün ibadetimizi, dua ve niyazımızı Allah’a (c.c) arz etmeyi, O’nun (c.c) Efendimize (s) selâmını işitip tüm ümmeti Muhammed adına ve salih kullar adına almayı ve O’nun sonsuz rahmetini ve bereketini talep etmeyi ve nihayet meleklerin Kelime-i Şehadet korosuna iştirak etmeyi Rabbim cümlemize nasip etsin. Amin. 

İnanıyoruz ki, her namazımızda bu “mi‘râc ruhu”nu canlı tutabilir ve gerek okuduğumuz Fatiha ve zammı surelerde, gerekse Tahiyyât ve diğer dua ve tesbihâtta Rabbimizle sohbet ettiğimizin bilincinde olursak, bu namazlar her birimizi fert fert dirilteceği gibi, ümmeti de diriltip ayağa kaldıracaktır. Allah Rasûlü’nün (s), namaz vakti geldiğinde Hz. Bilâl’e (r.a) söylediği “Gum yâ Bilâl! Erihnâ bi’s-salât: Kalk ey Bilâl! Bizi namazla ruhlandır (namaza çağırarak dirilt)!” talimatına uymak için bugün de aynı ruhla namaza koşarsak, her namaz ümmeti Muhammed için bir “diriliş vesilesi” olacaktır, inşallah.

“Namazla Diriliş” faaliyetlerimizin 9 yıllık serüvenini özetle aktarmaya çalışırken, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez’den aldığımız bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: Bu sene Ramazan Bayram Namazı’nın yine Sultanahmet Camii’nde daha geniş katılımla kılınması planlanırken, Camiler Haftası’nda da “Namazla Diriliş” konusunun ele alınması ve bu bağlamda kapsamlı çalışmalar yapılması planlanıyor. “Namazla Diriliş Seferberliği”mizin 10. yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu çalışmayı ülke geneline ve hatta dünyaya taşımasının büyük bereketlere vesile olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile gerek Diyanet Teşkilâtımızı ve gerekse Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez hocamızı, seçim tartışmalarına malzeme yapıp itibarlarını sarsmaya yeltenen içimizdeki ve dışımızdaki “şer odaklar”ı şiddetle lânetliyor, İslâm’a ve Müslümanlara bu şeytani tuzakları kuran kurum ve kişilerin süfli ve sinsi planlarını Yüce Rabbimizin ‘kendi ayaklarına dolayacağını’ hatırlatmak istiyoruz. 

Umre süresince yazma imkânı bulursak yazar, değilse gıyabi dualar ederiz. Allah’a emanet olunuz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23