• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Validebağ’ı CHP kışkırtıyor

Yeniakit Publisher
2014-10-30 07:50:00 - 2014-10-29 22:08:01
Validebağ’ı CHP kışkırtıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; Koru Camii’nin inşaatına ilişkin gazetemize çarpıcı açıklamada bulundu: “Belediyemize ait bu parsel şu anda cami inşaatına karşı olanlarca otopark olarak kullanılıyor ve haksız kullanımdan kaynaklı herhangi bir ödemede bulunmuyorlar. Göstericiler gerek sosyal medyadan örgütlenerek gerekse CHP ilçe örgütlerinin yönlendirme ve kışkırtmalarıyla toplananlar.”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; Üsküdar ilçesi Altunizade Mahallesi’nde otopark olarak kullanılan alana inşa edilen Koru Camii hakkında gazetemize çarpıcı açıklamada bulundu.

Hilmi Türkmen, yapımı devam eden cami inşaatının Validebağ Korusu dışında yer aldığını ve mülkiyetinin Üsküdar Belediyesi’ne ait olduğunu belirterek, “İnşaat alanı tamamen beton ve asfalt kaplama. Cami alanında bir tek ağaç yok. Belediyemize ait bu parselin (cami alanı) şu anda cami inşaatına karşı olanlarca otopark olarak kullanıldığı ve haksız kullanımdan kaynaklı herhangi bir ödemede bulunmadıkları da başka bir husustur” dedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI SOSYAL TESİSE

Hilmi Türkmen, Koru Camii’nin Altunizade Mahallesi, Raufpaşa Sokak No: 34 (167 pafta, 1313 ada, 197 parsel) alanında yer aldığını, cami inşaat alanının koru ile alakası olmadığını söyledi.
Caminin inşaat ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı olmadığını kaydeden Hilmi Türkmen, “Kamuoyuna aktarılan mahkeme kararı inşaat alanıyla ilgili parselde değil. Cami inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı alınmadı. (Yürütmeyi durdurma kararı) bir başka sitenin sosyal tesis olduğu parselle ilgili karar almışlar. Bizim camimiz başka parselde..” diye konuştu.

300 METREKARELİK CAMİ YAPIYORUZ

Hilmi Türkmen, inşaatın yapıldığı parselde herhangi bir ağaç ya da bitki kesimi olmadığını, inşaat alanının tamamen beton ve asfalt kaplama olduğunu bildirdi.

Cami inşaatının tamamen yasal olduğunu ve ruhsata bağlandığını kaydeden Hilmi Türkmen, “Toplam 1200 metrekarelik olan arsamızın planı dini tesis lejantındadır. Mülkiyet sorunu, plan sorunu ve ruhsat sorunu yok. 300 metrekarelik cami yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP KIŞKIRTIYOR

Başkan Türkmen, basına yansıyan görüntülerdeki göstericilerin çok az kısmının o mahallede oturup cami inşaatına karşı çıkan vatandaşlardan oluştuğunu hatırlatarak, “Bu vatandaşlarımız dışında kalan ve kalabalığın ekseriyetini oluşturan göstericiler ise gerek sosyal medyadan örgütlenerek, gerekse CHP ilçe örgütlerinin yönlendirme ve kışkırtmalarıyla toplananlardır. Gerçekler ortadayken konunun Validebağ ile ilintili hale getirilmesi bizce farklı amaçlar taşımaktadır” diye konuştu.

AYRIŞTIĞIMIZ NOKTAMIZ YOK AMA NİYE BU NOKTAYA GELDİ?

Hilmi Türkmen, eylem yapan vatandaşların amaçlarını maalesef tam anlayamadık. ‘Biz camiye karşı değiliz, biz yeşilciyiz. Biz Validebağ’ı koruyanlarız. Validebağ gönüllüleriyiz’ diyorlar. Biz de Validebağ gönüllüsüyüz. Biz de yeşili çok seviyoruz. Biz de camiyi seviyoruz. Ayrıştığımız noktamız yok ama niye bu noktaya geldi bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

OTOPARKI KULLANANLAR HİÇBİR ÖDEME YAPMIYOR

Başkan Hilmi Türkmen, cami inşaatının maliyetinin başta o mahallede oturan vatandaşlar olmak üzere tamamen hayırseverler tarafından karşılandığını, inşaata Üsküdar Belediyesi tarafından herhangi bir mali kaynak aktarılmadığını söyledi. Türkmen, “Belediyemize ait bu parselin şu anda cami inşaatına karşı olanlarca otopark olarak kullanıldığı ve haksız kullanımdan kaynaklı herhangi bir ödemede bulunmadıkları da başka bir husus” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23