• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Validebağ'daki cami inşaatı durduruldu mu?

Yeniakit Publisher
2014-10-30 19:45:00 - 2014-10-30 19:51:56
Validebağ'daki cami inşaatı durduruldu mu?

Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan cami inşaatına yönelik alınan yürütmeyi durdurma kararının iptal edildiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Belediyesi ve ilgili tarafların katıldığı Üsküdar Kaymakamlığında yapılan toplantıda mahkemeden ilgili yazı gelene kadar inşaat alanında tüm faaliyetlerin durdurulmasına karar verilmişti.

TOPBAŞ'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ'la ilgili açıklamada bulundu.

Topbaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Bir cami polemiğinin başlaması bizi rahatsız eden bir şey. Bununla ilgili destek verenler vermeyenler şeklinde bir ayrım rahtsız edici bir şey. 

Maalesef siyasete malzeme yapma adına adımlar atıldı. İncelenmiş olsa bu boyutlara gelmezdi. Bahsedilen ibadethane için tahsis edilen alanın koruyla alakası yok.

Ama Validebağ Korusu şeklinde gündeme taşındı. Bölge Üsküdar belediyemizin mülkiyetindedir. İlçe müftülüğü bir talep üzerine bir cami ihtiyacı olduğundan bir talepte bulunmuştur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Maalesef orada ciddi geginlikler oluşmuş. Müftülüğün talebi üzerine bir plan taldilatına gidildi, dini tesis olarak değiştirildi.

Yürütmenin dururulması ile ilgili bir karar alındı. Biz gelişmeleri yakınen takip ettik. Bir çok olanda detayları izah edildi.

'BURADA CAMİ YAPILABİLİR HALE GELDİ'

Biz belediye olarak yaptığımız plana sahip çıkma adına yürütme durdurma kararına itirazımız oldu. Yürütmeyi durdurma ve plan iptali mahkeme tarafından kaldırılı. Yani şu anda 5 binlik planımız geçerli. Cami yapılabilir hale geldi.

Biz yargının verdiği kararlara uymak zorundayız. İstanbul 15 milyonluk bir aileyiz. Bir acıyı yüreğimizde hissedebiliyorsak mutluluğu da beraber karşılayabilmeliyiz. Kardeşliği dostluğu sevgiyi geliştirme hepimizin görevi."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23