• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülker’den Harvard’a 24 milyon dolar bağış

Yeniakit Publisher
2014-09-30 08:03:00 - 2014-09-29 21:56:20
Ülker’den Harvard’a 24 milyon dolar bağış

Bugüne kadar Türkiye’den uluslararası bir bilim kurumuna sağlıkla ilgili en büyük bağışı gerçekleştiren Ülker, toplum sağlığının geleceği için beslenme ve metabolizma arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceleyerek bu alanda yeni çığırlar açacak inovatif araştırmalara tam destek verecek. Harvard Üniversitesi bünyesinde Sabri Ülker adına kurulacak merkez, toplum sağlığı için çalışacak.

SEDAT YILMAZ  / BOSTON - Yıldız Holding, toplum sağlığının geleceği için, dünyanın en saygın bilim akademilerinden biri olarak bilinen Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ne 24 milyon dolarlık bağışta bulundu. Fakülte bünyesinde kurulacak Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuarı, 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi olarak anılacak.  Ülker markasını bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’in destekleriyle kurulan merkez kamu sağlığını tehdit eden ve giderek yaygınlaşan şeker ve kalp hastalıkları gibi metabolik nitelikteki kronik ve kompleks hastalıklarla mücadele etmek için faaliyet gösterecek.  Boston’daki merkez, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil başkanlığında, kronik hastalıkların oluşmasını önlemek adına Türkiye’den ve dünyadan bilim adamlarının çalmalarına ev sahipliği yapacak.

İŞ DÜNYASI AÇILIŞTA

Sağlıkla ilgili büyük yatırımlardan olan Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuarı’nın açılışı, dün Boston’daki Harvard Üniversitesi’nde Türkiye ve dünyadan gelen misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Merkezin açılışında Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Dekanı Julio Frenk ve Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, bilim, akademi ve iş dünyasından çok sayıda isim yer aldı.

Törende konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Sabri Ülker Araştırma Merkezi için yapılan 24 milyon dolarlık yatırımın Türkiye’den dünya çapında bir bilim kurumuna yapılan en büyük bağış olduğunu söyledi.  Ayrıca kamu sağlığı kavramını ilk kez bir branş olarak eğitim sistemine alan dünyaca saygın bilim kurumu Harvard Üniversitesi’nde Türkçe konuşan saygın bir bilim insanıyla yollarının kesişmesinin kendileri için bir ayrıcalık olduğunu belirten Ali Ülker şöyle konuştu; “Bilime yapılan bu katkının insanlığın büyük yararına olacağına inanıyoruz. Metabolik hastalıklar alanında dünya çapında bilim insanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in araştırmalarına ve liderliğine güveniyoruz.”Yeni Akit
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23