• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rüzgâr ekenler, fırtına biçiyor

Yeniakit Publisher
2017-05-24 10:05:00 -
Rüzgâr ekenler, fırtına biçiyor

FETÖ ve PKK'ya kucak açan ve Türkiye'nin terörle mücadelesine yeterli desteği vermeyen İngiltere'de meydana gelen terör saldırısında, 22 kişi hayatını kaybetti, en az 59 kişi de yaralandı. Akit’e konuşan uzmanlar, “Terörizm, bütün insanlığın mücadele etmesi gereken bir vahşet durumu iken, bazı küresel güçler; terörü ve terör örgütlerini kendi çıkarlarına uygun bir şekilde kullanmaktadırlar” dediler.

MUSTAFA DURMAZ - Ortadoğu'yu istikrarsızlaştırmak ve parçalamak için bölgeyi terör savaşına itenler, kendi silahlarıyla vurulmaya devam ediyor. Türkiye'nin teröristleri iade taleplerine olumsuz cevap veren İngiltere, dün gece 21 bin seyirci kapasiteli Manchester Arena’da gerçekleşen konserde, iki ayrı patlama ile sarsıldı. Canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen terör saldırısında, 22 kişi hayatını kaybetti, en az 59 kişi de yaralandı. “Fetullah Gülen’in bir gülüşü için her şeyimi feda ederim” diyen Fetullahçı Terör Örgütü’nün firari finansörü Akın İpek’e kucak açan, Türkiye’nin adalet önüne çıkarmak istediği FETÖ, PKK ve DHKP-C’li teröristleri himaye eden, terör örgütü DAEŞ’in besleyen, PKK’ya kuryelik yaptığı tespit edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan HDP’li Faysal Sarıyıldız’ın İngiliz Parlamentosu’nda terör propagandası yapmasına müsaade eden İngiltere öncülüğünde Batılı ülkeleri terörün bumerang gibi vurması dikkat çekiyor.

SAMBUR: TERÖR ÖRGÜTLERİ BİR SİLAH DURUMUNDA

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimci Prof. Dr. Bilal Sambur, küresel güçlerin terörü kendi çıkarlarına göre kullandığına dikkat çekerek, “Günümüzün insana yönelik en büyük vahşeti, terörizmdir. Maalesef terörizm, bütün insanlığın mücadele etmesi gereken bir vahşet durumu iken, bazı küresel güçler; terörü ve terör örgütlerini kendi çıkarlarına uygun bir şekilde kullanmaktadırlar. Yani terörü kullanmaktan büyük menfaatler beklemektedirler. Terör konusunda ilkesel ahlaki bir duruşun olmaması; terörü, terörle mücadeleyi, gerçek anlamda bir sonuç almayı, etkisiz hale getirmektedir. Özellikle bugün, terörizm ve terör örgütleri, emperyalist güçlerin ve devletlerin sömürmek istedikleri halklara karşı, kullandıkları birer silah durumundadırlar. FETÖizmin küresel güçler tarafından desteklenerek, ülkemize karşı kullanılması iç işgal ve darbe aracı olarak kullanılması bu konudaki ikiyüzlülüğün çok önemli bir örneğidir.” dedi.

‘İSTANBUL VE SURİYE’YE DE SESSİZ KALINMAMALI’

Toplumları terör saldırılarına karşı insani duyarlılık geliştirmeye çağıran Prof. Dr. Bilal Sambur, “Manchester’da yaşanan terör saldırısı şunu göstermektedir: Büyük güçler, terörizm kendi canlarını acıttığı zaman sadece bu vahşetin, bu korkunç durumun farkına varmaktadırlar. Ancak terörizm, Afganistan, Irak, Türkiye ve birçok ülkede yüzlerce can alırken hiç kimsenin umuru olmamaktadır. Burada geliştirilmesi gereken tavır ise, Bağdat’ta her gün 100 tane insan ölmektedir. Bu vahşet karşısında insanlığın ayağa kalkması gerektiği gibi Manchester’da da aynı şey olduğunda, ortak bir insanlık koalisyonu gerçekleştirilmektedir. Eğer İstanbul, Bağdat ve Suriye’dekine sessiz kalıp sadece Paris ve Londra’daki terör saldırılarına karşı insani duyarlılık geliştirmeye çalışmak, ikiyüzlülükten başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

SOFUOĞLU: TÜRKİYE GEÇİREMEZSİNİZ DİYECEK

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Türkiye’nin tarihi projelerinin hayata geçtiğinde Batılı ülkelerin sistemlerinin bozulacağını belirterek, “Demir İpek yolu hayata geçtiğinde, başka hiçbir ülkenin yapacağı hiçbir şey kalmayacak. Pekin’den Londra’ya mallar, 10 gün içerisinde ulaşacak. Gemilerle en az, 4 haftayı buluyor. Bütün ticaretler, ticari rotalar, nasıl 1492’de Ümit Burnu’na döndü ise şimdi aynısı Demir İpek yoluna dönecek. Çünkü hızlı tren, bu ticareti büyük oranda dolduracak. Yani Türkiye, terörü destekleyen bu ülkelerin mallarına sınırlama getirecek. Geçiremezsiniz diyecek. Kanal İstanbul da devreye girince, Karadeniz, Marmara ve Ege de kartlar yine bizim elimizde olacak. Dolayısıyla Türkiye’ye bu devletler muhtaç duruma gelecek.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, şöyle devam etti: “Tüm bu projeler hayata geçtiğinde, Batılı devletler FETÖ, PKK ve DHKP-C’yi bırakacaklar. Ancak bıraktıkları gibi olmayacak, şuan ülkelerine saatli bomba almış durumdalar. Bu teröristler dışlandıklarında ise o ülkeleri vuracak. Türkiye kararlı tutumuna devam ettiği sürece, bu bumerang onları da etkisi altına alacak. Bu terör saldırısı da büyük ihtimalle Almanlar tarafından yaptırıldığını düşünüyorum. İngiltere’nin AB’yi dağıtma eylemlerine karşılık, Almanların bu saldırıyla karşılık verme olasılığı çok yüksek.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23