• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PYD ile IKBY arasındaki buzları eritme ziyareti

Yeniakit Publisher
2014-10-22 08:11:00 - 2014-10-21 22:01:52
PYD ile IKBY arasındaki buzları eritme ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Kobani’de IŞİD saldırıları karşısında köşeye sıkışan Kürtlere silah ve askeri destek gönderme kararı alması, Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki buzları eritti. Kuzey Irak’a dün sürpriz bir ziyarette bulunan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürt yetkilileri ziyaret ederek, teşekkür etti.

Kobani’deki çatışmalar  terör örgütü PKK’nın uzantısı olan Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile arasındaki buzları eritmeye vesile oldu. IŞİD’in Kobani’ye saldırıları karşısında zor günler geçiren terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim,IKBY Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık’ı makamında ziyaret etti. Milletvekilleriyle de görüşen Müslim, Parlamento çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Parlamento Başkanından özel bir talebimiz olmadı. Şu an yürütülen süreci yakından takip etmek için bazı görüşmelerimiz oldu. Kürdistan Parlamentosu, Rojava’daki kantonları tanıma kararı aldı. Bu nedenle Parlamento’ya teşekkür etmek istedim. Çünkü bu karar takdire şayandır” diye konuştu.

“GÖNDERİLEN SİLAHLAR, BİZ KÜRTLERİNDİ”

Kobani’ye ulaştırılan silahlar için de Kürt yönetimine teşekkür eden Müslim, şunları kaydetti:
“Gönderilen silahlar, biz Kürtlerindi. Buradaki kardeşlerimizin gönderdiği silahlardı. Bizim için önemli olan halktır. Partiler açısından KYB ve KDP’nin de şüphesiz ki katkısı vardır. Özellikle Sayın Mesut Barzani, bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Onun bu konuda ne kadar çaba gösterdiğine yakinen şahidiz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.”

‘SİLAHA İHTİYACIMIZ VAR’

Silah yardımının devam etmesini isteyen Müslim, “Çünkü bizi acıtan ve zor durumda bırakan IŞİD’in elindeki ağır silahlardır. Onlar tank ve toplarla bize saldırıyor.
Elimizde onlara karşı koyacak silahımız yoktu. Şimdi yeni silahlar geldi. Fakat bunun yeterli olmadığını söylemek lazım.
IŞİD vurulsa da elindeki ağır silahlarla hemen takviye yapıyor.

Bu nedenle bizim silah ihtiyacımız çok fazla. Yardımların artmasını diliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23