• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mülteci çocuklarının eğitimine Katar desteği

Yeniakit Publisher
2014-10-23 08:28:00 - 2014-10-22 22:43:54
Mülteci çocuklarının eğitimine Katar desteği

Mülteci çocuklarının eğitimine Katar desteği

ANKARA  - Türkiye ile Katar arasında Suriyeli sığınmacılara eğitim desteği verilmesine yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı.

İmza töreninde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam hazır bulundu.

Anlaşma öncesinde bilgi veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Emine Erdoğan ve Moza ile dün Gaziantep’in Nizip ilçesindeki konteyner ve çadır kente barınan Suriyelileri ziyaret ettiklerini hatırlattı. Bugün de AFAD ile TİKA’yı ilgilendiren anlaşma törenini idrak edeceklerini belirten Kurtulmuş, görüşmeler çerçevesinde iki kurumla yürütülecek ayrı projeler olduğunu dile getirdi.

SURİYELİ MÜLTECİLERİN ÇOCUKLARINA EĞİTİM DESTEĞİ

Kurtulmuş, kamplarda 220 bin, ülke genelinde de 1,5 milyonu aşkın Suriyelinin bulunduğuna işaret ederek, maalesef bunların çocuklarının bir kısmının tamamıyla eğitimin dışında kaldığını vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kurtulmuş, anlaşma zaptı çerçevesinde bu Suriyeli çocukların eğitimini sağlayabilecek bir takım çalışmalar yapılacağına dikkati çekerek, “Katar ile bu alanda yapılacak işbirliklerinin zaten her iki ülke arasında var olan samimi ve dostça ilişkileri daha da ileri götüreceğine inanıyorum. Özellikle üçüncü ülkelerde yapılacak yatırımların, Afrika ve Asya ile başka ülkelerde yapılacak eğitim alanındaki çalışmaların, Türkiye’deki Suriyelilere yönelik çalışmaların, var olan sıkı işbirliğini çok daha ileri götüreceğini düşünüyorum” dedi.

Projelerin kapsamından ziyade ortaya koyduğu niyetin önemli ve değerli olduğunu anlatan Kurtulmuş, AFAD, TİKA ve Katar’ın vereceği desteklerle çok güzel projelerin ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Kurtulmuş’un bilgilendirmesinin ardından iki ülke arasında Suriyeli sığınmacılara eğitim desteği verilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23