• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli irade tencere tavayla susturulamaz

Yeniakit Publisher
2017-04-20 07:11:00 - 2017-04-20 07:08:36
Milli irade tencere tavayla susturulamaz

Gezi kalkışması sürecinde sokakları yangın yerine çeviren çapulcular, 16 Nisan’ın ardından yeniden sahneye çıktı. Akit’e konuşan otoriteler, milli iradenin, tencere tavayla susturulamayacağını vurgulayarak, provokasyonların kaostan beslenenlerin son çırpınışları olduğunu belirttiler.

HABER MERKEZİ - Türkiye ekonomisinin şaha kalktığı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi devasa projelerin gündemde olduğu, 1 doların 1.86 TL’ye kadar gerilediği 2013 mayısında başlayan Gezi kalkışmasında ağaç bahanesiyle sokakları yangın yerine çeviren ve ülkeyi milyonlarca dolar zarara uğratan çapulcular yeniden baş gösterdi. 16 Nisan referandumundan çıkan EVET oylarını hazmedemeyen Batıcı piyonlar, tencere-tava çalmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tencere tava hep aynı hava” sözleriyle tepki gösterdiği eylemler, Haçlı Batı tarafından destekleniyor.

ÇAPULCULAR SOKAKTA, HAÇLI MEDYASI TAKSİM’DE

Türkiye’ye seçimsiz şekilde getirilen 90 yıllık parlamenter sistemin 16 Nisan’da yapılan halkoylaması ile tarihe karışmasını hazmedemeyen çapulcular, Beşiktaş ve Kadıköy başta olmak üzere CHP’nin kalesi olarak bilinen elit sahil ilçelerinde eylemler yapıyor. Mill iradeyi hedef alan çapulcular, Gezi kalkışmasında olduğu gibi tencere tava çalıyor. Değişime direnen statükocular, sandık sonuçlarına meydan okuyor, çirkin sloganlar atıyor, azınlığın çoğunluğa tahakkümünü sokak eylemleriyle sağlamak istiyorlar. Erdoğan’ın Külliye’de yaptığı konuşmada, “Tencere tava hep aynı hava” sözleriyle tepki gösterdiği Gezivâri protesto eylemlerinden medet uman Batı medyası ise kiraladıkları canlı yayın araçlarıyla Taksim’e konuşlanmış durumda. Yeni bir Gezi kalkışması bekleyen Batı medyasının çapulcuları bekliyor olması yeni bir oyunun ipuçlarını verirken, Akit’e konuşan gazeteciler ve siyasiler, milli iradenin, Gezi olaylarında olduğu gibi tencere tavayla susturulamayacağını belirterek girişilen provokasyonların son çırpınışlar olduğunu ifade ettiler.

BAŞÇI: HALKA GÜVENMEDİLER

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı her seçimde yenilenlerin yine kaos peşinde olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “Demokrasiden, insan haklarından bahsediyorlar ama karşıdakine saygıları yok. Yapılan referandumda halkın yüzde 51.4’ü yeni anayasaya ‘Evet’ dedi. Bu saatten sonra bunun konuşulması dahi yanlış. Milleti kışkırtıp sokağa davet etmeye çalışıyorlar. 2013 yılında Gezi olaylarında yaptıkları gibi aynı şekilde dışardan destekli bir hareket yapmaya çalışıyorlar. Eğer siyaset yapacaklarsa demokratik zeminde yapmaları gerekiyor. Bu ülkenin kanunları var. Kim kanuna aykırı hareket ederse cezasını çeker. Şimdiye kadar halka inanmadılar, güvenmediler. Şimdi hâlâ aynı yerlerinde patinaj yapıyorlar.” 

ÖZER: SON ÇIRPINIŞLARI

Gazeteci-yazar Kemal Özer yapılan tüm provokasyonların çaresizliğin ve acziyetin bir göstergesi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de, İngilizlerin kurmuş olduğu sistem artık değişiyor. Kaos çıkarmak isteyenlerin sıkıntısı da bundan kaynaklanıyor. Artık Türkiye’yi istedikleri gibi yönlendiremeyecekler. Terörize grupları sokağa çıkararak tamtamcılık yapmaktan başka bir şey yapamazlar. Başarabilecek olsalardı Gezi’de, 15 Temmuz’da başarırlardı. ‘Güreşte yenilen pehlivan’ diye bile izah edilemeyecek kadar bitmiş durumdalar. Kaos isteyenlerin son çırpınışları bunlar. Artık Gezi olaylarındaki gibi bir kaos ortamı oluşturamazlar. O devir kapandı.”

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23