• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kobani'den geldiler, etrafa saldırdılar, HDP binasında tedavi edildiler

Yeniakit Publisher
2014-10-24 17:18:00 - 2014-10-24 17:23:31
Kobani'den geldiler, etrafa saldırdılar, HDP binasında tedavi edildiler

PKK/HDP sempatizanları tarafından Diyarbakır'da Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylara katılan ve bu olaylarda yaralanan Kobanili ve Yezidi 13 kişi, HDP'li belediyenin iki merkezinde yaralı olarak yakalandı. HDP'lilerin Suriyeli vandalların hastanede deşifre olmaması için tedaviyi belediye binsasında yaptırdığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 6 Ekim’den itibaren özellikle dindar Kürtlere yönelik düzenlenen vahşi saldırılar ve çıkan olaylarda yaralanan Kobanili 13 çete mensubu, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. PKK/HDP yandaşlarının olaylarda kullandığı ve kendilerine yardım eden halka saldırttığı Kobanililer, HDP’li Sur Belediyesine ait Hasırlı Mahallesi Meclisi’ne ve HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait çamaşırhaneye düzenlenen operasyon sırasında yakalandı. Operasyon sırasında Suriyelilerin kapıları açmaması üzerine belediyelere ait merkezlerin kapıları polis tarafından balyozla kırılarak içeri girildi. Yakalanan Kobanili saldırganlar, polis tarafından Diyarbakır Gazi Yaşar Ergil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. PKK medyasının haberine göre, baskın sırasında yabancı saldırganlara, refakatçilik yaptığı belirtilen Rahşan adlı bir kişi de yakalandı.

DAHA ÖNCE BELGELENMİŞTİ

Diyarbakır’da PKK/HDP’nin çıkardığı olaylar sırasında Kobanili ve Yezidi mültecilerin saldırlar sırasında yaralanarak hastanelerde tedavi edildiği İlke Haber Ajansı (İLKHA) tarafından belgelenmişti. Suriye ve Irak’tan kaçan bu kişilerin Diyarbakır’da belediyelere ait merkezlerde tedavi edildiği iddiası da yaralı 13 Suriyelinin polis tarafından yakalanması ile kesinleşti. Polisin yaptığı baskınlardan sonra, belediyelere ait diğer merkezlerde tedavi edilen yaralı saldırganların başka yerlere taşındığı bir kısım yaralının ise HDP/PKK’lılarin evlerine götürüldüğü ifade edildi. Bağlar Belediyesi’nin Alipınar Mahallesi’nde bulunan Kadın Destek Merkezin’de tedavi edilen çok sayıda yaralının kaçırıldığı belirtildi. Görgü tanıkları, Kobanili olduğu tahmin edilen kişilerin otobüslerle il dışına çıkarıldığını bir kısım saldırganın ise hala Diyarbakır’da olduğunu söyledi.

SALDIRGANLAR NEDEN HASTANELERDE TEDAVİ EDİLMİYOR?

Olaylarda kullanılan yabancı çetelerin hastanelere kaldırıldığı takdirde deşifre olacağını bilen PKK/HDP, bu kişileri belediyelere ait merkezlerde tedavi etmeye çalışıyor. Yaralı saldırganlar, PKK/HDP’li sağlık çalışanları tarafından hijyen olmayan yerlerde tedavi ediliyor. Kobani’deki çatışmalarda yaralanan PYD mensupları, Türkiye’deki hastanelerde tedavi edilirken ve bunun için herhangi bir hukuki engel yokken Kobanili bu kişilerin tedavilerinin gizli yerlerde yapılması mültecilerin Diyarbakır’daki olaylarda kullanıldığını kanıtlıyor.

PKK MEDYASI YİNE TOSLADI

Kobanili ve Yezidi mültecilerin Diyarbakır’daki olaylara katıldığının belgelenmesinin ardından PKK medyası; sopa, bıçak ve pompalı tüfek ile yaralandığı raporlara yansıyan mültecilerin Kobani’de yaralandığını öne sürmüştü. Aynı medya, Kobanili yaralıların, resmi yollardan tedavi edildiğini iddia etmişti. Kamuoyu soruyor: Resmi yollar açıkken Kobanili bu kişiler neden belediyenin merkezlerinde gizlice tedavi ediliyor?

YÜZLERCESİ VAR

Öte yandan Diyarbakır-Mardin yolu Karaköprü mevkiinde Yenişehir Belediyesi Fidanlığındaki Ezidi kampında yüzlerce YPG’li yaralının olduğu iddiaları var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23