• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kobani’de bayrak dikme savaşı

Yeniakit Publisher
2014-10-25 08:28:00 - 2014-10-25 08:11:12
Kobani’de bayrak dikme savaşı

Kobani’de Kürt gruplarla IŞİD arasındaki çatışmalar sürerken, bayrak dikme savaşı da yaşanıyor. Kürt gruplar ise, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombaladığı ve daha önce IŞİD güçlerine geçen Tel Şeir tepesine yeniden bayrak dikti. Öte yandan; ABD, Kobani’nin IŞİD’in eline geçme tehdidinin azaldığını açıkladı.

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Kürt gruplarla IŞİD arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Kobani şehrinde bayrak dikme savaşı da yaşanıyor.  IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani’nin iç ve batı bölgelerinde yoğunlaşırken, “bayrak dikme” savaşı da yaşanıyor. Sınır kapısının kontrolünü ele geçirmeye çalışan IŞİD, bölgeye dün de ağır silahlarla saldırdı. Bölgede zaman zaman sokak çatışmaları yaşanıyor. Kürt gruplar ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombaladığı ve daha önce IŞİD’e geçen Tel Şeir tepesine yeniden bayrak dikti.

3 HAVAN MERMİSİ TÜRKİYE’YE DÜŞTÜ

IŞİD güçlerinin de tepedeki silahlı gruplarına yönelik saldırılarını artırdığı gözlendi. Bu arada; bölgeden atıldığı değerlendirilen 3 havan mermisi Türkiye sınırındaki mayınlı araziye düştü. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da bölgedeki keşif uçuşlarına devam etti.

ABD’DEN KOBANİ AÇIKLAMASI

Bu arada; ABD’li askeri yetkililer, Kobani’nin IŞİD’in eline düşme riskinin azaldığını ama bu tehdidin tamamen ortadan kalkmadığını söyledi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Irak ve Suriye’de hava operasyonlarının başlamasından bu yana 6 bin 600 sorti yapıldığı ve IŞİD hedeflerine 1700 bombanın atıldığı belirtildi.  Pentagon sözcüsü Kirby ise, IŞİD’e karşı yapılan operasyonların günlük maliyetinin ise, 7.6 milyon dolar olduğunu söyledi.

IŞİD BİR KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Öte yandan; IŞİD güçlerinin Suriye’nin Haseke şehrinde bir köyün kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

 MÜSLİM: KOBANİ İÇİN ANLAŞMA YOK

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Kobani’ye asker göndereceğine dair bir anlaşma olmadığını açıkladı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de açıklama yapan Müslim, “Özgür Suriye Ordusu’yla zaten aramızda bağlar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği biçimde bir anlaşmaya henüz varmadık” dedi. Müslim, ÖSO’nun Kobani’ye asker göndermek yerine IŞİD’e karşı ikinci cepheyi açması gerektiğini belirtti.

17 ESAD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Şam’da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esad güçleri arasında çıkan çatışmada, 17 askerin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Bölgedeki yerel aktivistlerden Ammar el-Buşi, hayatını kaybedenler arasında Hizbullah milislerinin de yer aldığını ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23