• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kertenkele dizisindeki 'imam' karakterine tepki yağıyor

Yeniakit Publisher
2014-10-27 18:19:00 - 2014-10-27 18:42:32
Kertenkele dizisindeki 'imam' karakterine tepki yağıyor

ATV'de yayınına başlanan Kertenkele adı dizide "İmam Remzi" karakteriyle verilemek istenen mesajlar başta Diyanet camiası ve din görevlilerinin tepkisini çekti.

ATV'de yayınlanan Kertenkele adlı diziye tepki yağıyor. Türk Diyanet Vakıf Sendikası tarafından yapılan açıklamada "Din Görevlileri ve milletimizin hassasiyetlerini ayaklarına altına alan bu dizi, Milletimizin namaz kıldığı bir camide dini değerlerimizle alay etmekte, Bir imamı toplum nezdinde küçük düşürmeye yönelik mesajlar vermekte,dinimizce kabul edilmeyen ve toplum tarafından yakışıksız hareketler olarak nitelenen kötü vasıfları İmamlar da yapar algısının vurgulandığı rencide edici sözler, aşağılayıcı görüntüler ve verilen yanlış iftira dolu mesajlar utanmazlığın bu kadarına pes dedirtti" denildi.

DİN GÖREVLİSİ GÖNLÜNÜ İNSANLIĞA AÇIK TUTAN KİŞİDİR

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Din görevlisi, sadece namaz vakti camiyi açan, namazdan sonra kapayan değil, ömür boyu kapısını da gönlünü de bütün insanlığa açık tutan, minberde, mihrapda, kürsüde her zaman ve her yerde, hayatın her safhasında gece gündüz demeden dinin doğru ve sahih kaynaklardan öğrenilmesi için çaba sarf eden önder ve rehber olan saygı duyulan kişidir.''

DİZİDEKİ İMAM KARAKTERİ DİNİMİZE VE İMAMLARIMIZA HAKARET EDİYOR

"Yayınlanan dizideki imam karakteri din görevlisini asla yansıtmadığı gibi dinimize ve imamlarımıza hakaret ediyor. Dini kuralları ve değerleri hafife alındığı dizide, imamlarımız da ahlak zafiyeti var gibi gösterilerek küçük düşürme çabası olarak değerlendirildi."

DERHAL YAYINDAN KALDIRILMALIDIR

Türk Diyanet Vakıf Sendikası'ndan yapılan açıklamada; "Toplumun önderi, lideri veya bir bileni konumunda olan imamlarımızın yaşantısını ve hizmetlerini yansıtmayan, dini değerlerimizi hafife alan, kendilerine ait olan bilgisizlik, menfaatçilik, Çapkınlık, hırsızlık gibi kendi aşağılık karakterlerini imam karakterinde bu millete yutturmaya çalışan bu dizinin senaristi ve oyuncusunu, bu milletin değerlerini tanımayan sözde sanatçı kılığındaki şahısları, bu diziyi yayınlayan ATV televizyonunu şiddetle kınıyor, dizinin derhal yayından kaldırılmasını RTÜK’ten istiyoruz. İmamlara ve Din Görevlilerine hakarete ve aşağılamaya yeltenen sefiller unutmasınlar ki Din Görevlileri sahipsiz değildir. Her yerde ve her zemine Din Görevlisinin yanında olan Türk Diyanet Vakıf Sendikası vardır." ifadeleri kullanıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23