• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karlıova’da 1 HÜDA-PAR üyesi daha katledildi

Yeniakit Publisher
2014-10-23 08:28:00 - 2014-10-22 22:41:52
Karlıova’da 1 HÜDA-PAR üyesi daha katledildi

Pkk'nın mütedeyyin kesime saldırdılar.

HABER MERKEZİ - Son dönemde mütedeyyin kesimi hedef alan ve Kobani kılıflı eylemlerde 6 HÜDA-PAR üyesini katleden terör örgütü 1 HÜDA-PAR’lıyı daha öldürdü. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde HÜDA-PAR üyesi Fethi Yalçın PKK tarafından düzenlenen saldırıda öldü. Edinilen bilgilere göre, Karlıova merkeze gitmek için saat 08.30 sıralarında ilçe dışında bulunan Kale Mahallesi’ndeki evinden çıkan HÜDA-PAR üyesi Fethi Yalçın (35) plakası öğrenilemeyen bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı. 

Karlıova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yalçın’ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehid olduğu bildirildi.  Kale Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Karlıova Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Yalçın’ın cesedi detaylı otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Karlıova’da 200 kişilik kız yurdunda İŞ-KUR personeli olarak görev yapan ve işe gitmek için evden çıkan Yalçın’ı beyaz bir ticari araç içerisinde bulunan 2 kişinin sorduğu, bunu öğrenen Yalçın’ın da tekrar eve doğru gittiği sırada silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.

11 MERMİ İSABET ETMİŞ

Yalçın’ın vücuduna 11 mermi isabet ettiği, saldırganların olay yerinden hızla kaçtıkları belirtildi. İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve saldırının gerçekleştirildiği Kale Mahallesi’nde MOBESE kameralarının olmadığı, saldırganların mahalle çıkışında bulunan köylere doğru kaçtığı öğrenildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olayla ilgili güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlatırken, saldırganların kaçma ihtimalinin olduğu bütün yollarda giriş çıkışların kontrol altına alındığı bildirildi.

HÜDA-PAR üyesi olan Yalçın, 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 çocuk babası olduğu öğrenildi. 
Karlıova’nın Serpmekaya (Alpiran) köyünde evi basılarak taranan HÜDA-PAR Cengiz Tiryaki de, ağır yaralanmış tedavi gördüğü hastanede ölmüştü. Saldırıya tepki gösteren DTK Eş Başkanı Dicle, “Yalçın’ın Karlıova’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olması karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğuna dair endişelerimizi artırmıştır” dedi. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı da “Bu olayların faillerinin bir an önce hukuk karşısına çıkarılmasını istiyoruz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23