• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gökçek’ten CHP’li Nazlıaka’ya yalanlama

Yeniakit Publisher
2014-09-24 08:05:00 - 2014-09-24 10:25:35
Gökçek’ten CHP’li Nazlıaka’ya yalanlama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Biz, numuneleri direkt depodan aldık, yani (CHP’li Nazlıaka’nın) dediği gibi kuyudan alınmadı numune. Birincisi bu. İkincisi ise arıtma yapıldıktan sonra hemen çıkan çeşmeden alınmış” diyerek, iddiaları yalanladı.

ANKARA - Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlediği basın toplantısında, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, “Su numuneleri doğru olarak alınmadı. Veriler, doğru değil” şeklindeki iddialarını yalanladı.           
    
“Nazlıaka ile sol ideolojik yapıya bağlı olan odaların, bir algı yönetimi yaparak Ankara’nın suyunun kirli olduğu noktasında insanların belli bir kısmını inandırdığını” ifade eden Gökçek, kendisinin de bu inancı yıkıncaya kadar olayın peşinde olacağını, tahlillerle sonuçları kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.               

Gökçek, Nazlıaka’nın önceki gün bir bildiri dağıtarak Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak suçlamada bulunduğunu dile getirerek, “Kendisi, ‘içilen ana depodan, arıtmadan geçen suların değil, kuyudan su almak yani arıtılmamış su almak suretiyle insanları yanılttığımızı’ belirtti. Bunun tek kelimeyle karşılığı yalan” diye konuştu.   Nazlıaka’nın evinden su numuneleri alınırken, birçok gazetecinin de orada bulunduğuna dikkati çeken Gökçek, deponun, kuyunun, tesisatların bulunduğu yerlerin genel durumu ile numuneler alınırken çekilen fotoğrafları ve kamera kayıtlarını gösterdi.    
           
Fotoğraflar üzerinde tek tek açıklamalarda bulunan, depo üzerinde çürümüş olduğunu belirttiği betonları gösteren Gökçek, su bağlantılarının yapıldığı yerlerin de sağlık açısından risk taşıdığını söyledi. Gökçek, şunları kaydetti:

“Biz, numuneleri direkt depodan aldık, yani dediği gibi kuyudan alınmadı numune. Buna şahitsiniz değil mi? Birincisi bu. İkincisi ise arıtma yapıldıktan sonra hemen çıkan çeşmeden alınmış. Yani, Aylin hanımın iki tane yalanı var.”   
            
TOPLAM 749 BİN 605 LİRA CEZA KESİLDİ       
        
Gökçek, cezaların da kesinleştiğini belirterek, “Konut şebeke ve konut kuyu suyuna toplam konut başına kesilen ceza 28 bin 418 lira. Ayrıca, işyeri olan yerler var. İşyeri başına toplam kesilen ceza da 70 bin 921 Lira. 21 yere toplam kesilen ceza 749 bin 605 lira” açıklamasında bulundu.               
Cezaların bugün tebliğ edildiğini aktaran Gökçek, sürenin üç gün olduğunu ve itiraz haklarının bulunduğunu söyledi.                             

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23