• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gebze’ye patlayıcı için dev laboratuvar

Yeniakit Publisher
2014-10-29 07:23:00 - 2014-10-28 22:35:38
Gebze’ye patlayıcı için dev laboratuvar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Milli Savunma Bakanı Yılmaz, TÜBİTAK Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı’nın temel atma törenine katıldı. Bakan Işık, “Laboratuvarı, inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz” dedi.

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nca (TÜBİTAK) tarafından yapılacak Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı’na ilişkin, “Laboratuvarı, inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz” dedi.      
         
Fikri Işık ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TÜBİTAK tarafından yapılacak laboratuvarın Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki temel atma törenine katıldı.     
          
Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.    
           
Çok önemli ve güzel çalışmalar yaptıklarını ama gelinen noktada farklılaşmaya gitmek ve vites büyültmek zorunda olduklarını vurgulayan Işık, Türkiye’nin çok önemli mesafeler katettiğini dile getirdi.  

TÜBİTAK’ın, bilim ve teknolojide Türkiye’nin amiral gemisi olduğunu vurgulayan Işık, düne kadar gıptayla izledikleri pek çok projeyi, bugün TÜBİTAK olarak hayata geçirdiklerini kaydetti. Türkiye’nin artık daha yüksek teknolojiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Işık, “İktidara geldiklerinden bugüne kadar en önemli öncelik alanlarının Türkiye’nin savunma sanayisinde çok güçlenmesi olduğunu belirterek, ülkenin bu noktadaki gücünü artırmasını istediklerini vurguladı.    
           
YERLİLİK ORANI YÜZDE 55’E ÇIKARDIK     
          
“2002’de yüzde 24 olan yerlilik oranını, bugün Allah’a şükürler olsun yüzde 55’ler seviyesine getirdik” diyen Işık, “Hedefimiz, bu oranı çok daha yukarıya çıkarmak. Türkiye, bu bölgede kesinlikle dünyanın en güçlü savunma sanayilerinden biriyle ancak huzur ve güvende olur” ifadesini kullandı.       
        
Bütün dünyanın gözünün Türkiye’de olduğunu vurgulayan Işık, onun için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) caydırıcı gücünün bulunmasının kendileri için en önemli öncelik alanı olduğunu dile getirdi. Işık, “Bu laboratuvarı inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz. Caydırıcılığımız daha da artacak, silahlı kuvvetlerimizin gücü ve yeteneği daha da artacak. İşte burada TÜBİTAK olarak rol almaktan gurur duyuyoruz. Bütün TÜBİTAK çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Projenin bir an önce hayata geçmesi ve burada yapılan çalışmaların Türkiye’nin savunma sanayisine, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katmasını temenni ediyorum’’ dedi.               

“BU ATEŞ ÇEMBERİNDEN KAÇANLAR, EMİN BİR LİMANA SIĞINIYORLAR”     
          
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise temelini atacakları bu tesisin, Cumhuriyeti güçlendirme, yarınlara taşıma ve onu ilelebet yaşatmanın en önemli aşamalarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Bakın çevremizde ateş çemberi var. Bu ateş çemberinden kaçanlar, emin bir limana sığınıyorlar, neresi? Türkiye. Türkiye’nin bu konumunu devam ettirmemiz lazım” diye konuştu.               
Bakan Yılmaz, yaklaşık 20 milyon liraya mal olan tesisin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.               
Işık ve Yılmaz, daha sonra butona basarak laboratuvarın temelini attı.                                                                                                

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23