• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fethullah Gülen paralel medyaya yeni taktiği anlattı

Yeniakit Publisher
2014-09-25 22:40:00 -
Fethullah Gülen paralel medyaya yeni taktiği anlattı

Sarfettiği nefret dolu sözler ve bedduayla aylarca gündemi meşgul eden Fethullah Gülen, bu kez paralel medyaya "yumuşuyoruz" mesajı verdi.

Fethullah Gülen, bugün yayınlanan konuşmasında ilginç bir üslupla paralel medyaya seslendi, "karşı tarafta" gördüğü kesime de hakarete varan göndermelerde bulundu. 

Cemaat'in tabanına "vites değiştiriyoruz" diyen Gülen, Cemaat medyasına ise "yumuşuyoruz" mesajı verdi. 

SUÇU TABANA ATTI: İBADETLERDE GEVŞEK DAVRANDIYSANIZ...

Başlarına gelen "musibet"lerin sorumluluğunu Cemaat'in tabanına yükleyen Gülen, tüm olanların ibadetlerde gevşek davranılmış olmasından dolayı olmuş olabileceğini vurguladı, aylardır sergilediği kendi tutumu hakkında ise en küçük bir özeleştiride bulunmadı, "haramzadeler, firavun, karun" gibi iftira ve hakaret dolu tanımlamalardan, beddualardan hiç söz etmedi. 

YUMUŞAK MODA GEÇİYORUZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fethullah Gülen, Zaman Gazetesi başta olmak üzere, aylardır hakaret, iftira ve şantaj içerikli yayın yapan cemaat medyasına seslenerek "yumuşak mod"a geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Sergiledikleri nefret söyleminin, iftiraların ve hakaret dolu yayınların Cemaat'i iyice köşeye sıkıştırdığını, insanların kendilerinden iyice uzaklaştırdığını farkeden Gülen, üslup değişkliği talimatını şöyle verdi: 

BEN HİÇ ÖFKELENMİYORUM(!)

Şimdi bizim arkadaşlara mülayemet düşüyor. Ben hiç öfkelenmiyorum, hiç kızmıyorum. Önemli olan size çuvaldız batırdıklarına öfkelenmemek. 

Madem bir mazlumiyet var, değerlendirilecek bir şey var. Hep yumuşaklıkla anlatmak. Zift atanlara karşı, okunuzun ucuna gül takın, gerin yayınızı, onlara gül atın. Hırçınlıkla size davrananlara bence siz gül yağı serpiştirin, her taraf ıtır çarşısı gibi gül kokularıyla tütüp dursun. 

DAKİKALAR İÇİNDE YENİ TAKTİĞİ BERTARAF ETTİ, HAKARET MODUNA GEÇTİ

Cemaat mensuplarına bu sözlerle "yumuşak olun" tavsiyesinde bulunan Gülen, sohbetinin sonlarında bizzat kendisi hakaret yolunu seçti. Bazı medya kuruluşlarına "zift saçıyorlar" diyen Gülen, "bırakın havlasınlar" ifadesini kullanarak yeni stratejiyi dakikalar içinde çökertmiş oldu. 

TELEKULAKÇILARI VE TALTİFÇİLERİ HZ. AİŞE VE EVLİYALARA BENZETTİ

Gülen'in ayrıca, taltif ve dinleme operasyonlarında tutuklanan paralel polisleri Hz. Aişe ve evliyalara benzetmesi de şaşkınlıkla karşılandı. 


(Star)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23