• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eylem hazırlığındaki PKK yandaşları yakalandı

Yeniakit Publisher
2014-10-31 16:05:00 -
Eylem hazırlığındaki PKK yandaşları yakalandı

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde eylem hazırlığındaki 6 kişi yakalandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini sabote etmek için Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yaptığı belirlenen 2 kişiyle 7-10 Ekim`de ilçede çıkan IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde etrafa zarar verdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Son günlerde ülke genelinde meydana gelen huzur ve güvenliği tehdit eden, cumhuriyetin 91. yıl dönümü kutlama etkinliklerini sabote etmek ve kana bulamak isteyen, güvenlik güçlerine kamu binalarına yönelik bombalı, silahlı saldırılar ve eylemler gerçekleştirmek isteyen" şahıslar tespit edildi.

Ekipler, yaptıkları takipte, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde şüphelilerin keşif yaptıklarını tespit etti.

Bunun üzerine, eylem hazırlığında olan şahıslara yönelik 28 Ekim Salı günü yapılan operasyonda M.S.U. ve S.T. gözaltına alındı.

Şüphelilerle irtibatlı olan ve terör örgütü PKK/KCK'nın yaptığı çağrılarla 7-10 Ekim`de Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerde etrafa zarar verdikleri belirlenen R.T, M.N, M.P. ve M.B. 29 Ekim Çarşamba günü yapılan eş zamanlı operasyonda yakalandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, örgüt mensupları tarafından giyilen bir kıyafet, örgütün silahlı yapılanması olan "HPG" ibareli bir kar maskesi, bir pompalı tüfek, 3 tabanca ve bu silahlara ait fişekler ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5`i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.T. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23