• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Erdoğanlı Türkiye’yi kimse durduramaz"

Yeniakit Publisher
2018-03-16 12:14:00 -
"Erdoğanlı Türkiye’yi kimse durduramaz"

Kırgızistan eski Devlet Başkanı Akayev, “Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2030’a gelindiğinde bölgenin en önemli güçlerinden biri olacak. Bazı çevreler engellemek istiyor ama bu girişimler sonuçsuz kalacak. ABD desteklese de Türkiye terörü yenecektir. Türkiye’nin şansı Erdoğan gibi güçlü bir lidere sahip olmasıdır” diye konuştu.

Kırgızistan eski Devlet Başkanı Askar Akayev, Türkiye’ye övgüler yağdırıp dış politika yazarımız Mehmet Koçak’a iddialı açıklamalarda bulundu... Türkiye’nin iç ve dış politikada kendisini yenilemeye çalıştığını belirten Akayev, “Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ABD başta olmak üzere emperyalist güç odaklarına karşı bağımsızlık mücadelesi vermektedir. Türkiye’nin 2030’lu yıllara gelindiğinde bölgede önemli güç haline geleceğinden kimsenin şüphesi yok. Bazı çevreler engellemek istiyor ama bu girişimler sonuçsuz kalacak. Avrupa git gide yaşlanıyor, genç nüfusa nazaran yaşlı nüfusun çok fazla olması ve çok fazla emekli maaşı ödenmesinden dolayı AB üyesi devletlerin bütçeleri hayli zorlanıyor. Türkiye’nin ise, çok önemli avantajları vardır. En önemli avantajlarından biri genç nüfusa sahip olmasıdır. 2002’den itibaren ekonomik artış ve sanayileşme hamleleri sayesinde yükselen bir grafik söz konusu. Türkiye’nin engelleri ve engellemeleri aşma potansiyeli var. Türkiye üreten bir ekonomiye sahip. Dünya pazarlarındaki payı ise artmaktadır. Türkiye’nin ekonomik, askeri ve siyasi alanlardaki başarıları bizi yani Türk Dünyası ve alem-i İslami hem mutlu ediyor hem de cesaretlendiriyor. Çünkü, Türkiye bizim ışığımız. Bizim güvenimiz ve destekçimizdir ve gurur kaynağımızdır” dedi.

AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ MODEL ALIYOR

Akayev şöyle devam etti: “Dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri olan AB, artık Amerika’dan kurtulmanın yollarını aramaktadır. AB, kendi savunma ve stratejik konseptini ve dış politikasını ABD’den ayrı olarak oluşturmayı hedefliyor ancak, ABD sürekli buna engel olmaktadır. Sayın Erdoğan’ın ABD’ye karşı güçlü bir direniş göstermesi AB ülkelerini de cesaretlendirmiştir. Yani Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin cesaret ve özgüveni AB için model olmaya başladı. Çünkü, Erdoğan’ın cesaretli tavrı, karşı tavır içindeki emperyalist güçlere geri adım attırdı ve bundan sonra da Türkiye’nin savunduğu stratejik öneriler değer kazanmaya başlayacaktır

 GÜÇLÜ LİDERLER DEVRİNE GİRDİK

“Terörle mücadelede en tecrübeli ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine ABD’nin ciddi silah ve eğitim desteği sürdüğü halde Türk Ordusu zaferler kazanıyor. ‘Fırat Kalkanı’ sonrasında ve halen devam etmekte olan Afrin operasyonunda bu gerçek bir kere daha ortaya çıkmıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

21. yüzyılın en kritik günlerini yaşadığımız şu günlerde, güçlü liderlerin önemi yeniden artmaya başladı. Türkiye’nin şansı Erdoğan gibi güçlü ve pragmatik bir lidere sahip olmasıdır. Onun liderliğindeki Türkiye, 2030’lu yıllarda ilk 10 lider ülke arasına girecektir. Türkiye eskiden sadece biz Türk Cumhuriyetlerine yardım ederdi, Erdoğan’la birlikte ise tüm Müslüman aleminin ve mazlumların yardımına koşuyor.”

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

Akayev, Erdoğan’ın dünya lideri olduğunu belirterek, “Dünya beşten büyüktür, BM yeniden yapılanmalı gibi yol gösterici eleştirileri başta olmak üzere medeniyetler ittifakını ve insanlığın barış, huzur ve güveni için yaptığı çıkışlarla Erdoğan, Türkiye sınırlarını aşan bir dünya lideri oldu” diye konuştu.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23