• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dindar Kürtler PKK’nın hedefinde

Yeniakit Publisher
2014-10-20 08:10:00 - 2014-10-19 22:06:27
Dindar Kürtler PKK’nın hedefinde

Kobani’yi bahane eden HDP’nin çağrısıyla sokağa inen PKK’lıların Diyarbakır’da geçekleştirdiği olaylara ilişkin Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu çarpıcı bir rapor hazırladı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin, IŞİD’in Kobani saldırısı bahanesiyle yaptığı çağrı üzerine sokağa inen örgüt yandaşlarının çıkardığı olaylarda 35 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, birçok işyeri yakılıp-yıkılmış ve talan edilmişti. Söz konusu olayların en şiddetli şekilde yaşandığı Diyarbakır için Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, ‘Kobani Olayları ve Çözüm Süreci’ başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, “Bölgede ve ilimizde Kobani bahanesi ile oluşturulan olaylar, mütedeyyin ve İslami duyarlılıkları olan kesimleri bölgede saf dışı bırakmak, göçe zorlamak ve yok etme planı üzerinde kurgulanmıştır. Bu bağlamda mütedeyyin esnafa ait yüzlerce işyeri taşlanarak, yakılarak ve talan edilerek yağmalanmıştır. 27 Kur’an Kursu ve İslami dernek saldırıya uğramıştır” denildi. 

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu adına yayınlanan raporda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla sokaklara inen HDP ve PKK’lı vandalların, Diyarbakır başta olmak üzere bölgeyi ateş çemberinin içine sürüklediği belirtildi. Yaşanan olayların vandalizm boyutuna vardığı ifade edilen raporda; “PKK ve Suriye’deki PYD örgütleri, mütedeyyin ve halk nezdinde önemli bir konuma sahip olan bölgenin kanaat önderlerini kendilerine engel olarak görüyor. Bu sebeple onları öldürme, tehdit etme ve baskılarla göçe zorlama gibi faaliyetler gerçekleştiriyor. Bölgemizde ve ilimizde de Kobani bahanesi ile oluşturulan olaylar, mütedeyyin ve İslami duyarlılıkları olan kesimleri bölgede saf dışı bırakmak, göçe zorlamak ve yok etme planı üzerinde kurgulanmıştır. Oluşturulan kaos ve tedhiş eylemleri bunu ispatlar mahiyetteydi” açıklamalarına yer verildi. 

ARAKAN’DAKİ VAHŞET GİBİ

Çıkan olaylarda mütedeyyin, Müslüman halka yönelik vahşice saldırıların yaşandığı ve bölge genelinde cereyan eden olaylarda vahşetin sınır tanımadığı belirtilen raporda, katledilen insanların birçoğunun insanlık dışı, barbarca, Myanmar Budist çetelerinin vahşetini andırır türde (Taşlanarak, başlarını ezilerek, yakılarak, binadan aşağıya atılarak, yerden sürüklenerek, araç ile ezilerek) katledildiğine dikkat çekildi.

“27 KURAN KURSU VE İSLAMİ DERNEĞE ZARAR VERİLDİ”

Raporun devamında; “Etrafı adeta Suriye cehennemine çevirmeye çalışan şehir eşkıyaları sadece Diyarbakır ilimizde 37 resmi 27 özel araç olmak üzere toplam 67 araç yakılmış, 15 banka şubesi, 34 okul, 27 Kuran Kursu ve İslami dernek, 7 parti binasına zarar verilmiş. Mütedeyyin esnafa ait yüzlerce işyeri taşlanarak, yakılarak ve talan edilerek yağmalanmıştır. Adeta şehirde PKK ve KCK, talan ve yağmacılarla işbirliği yaparcasına iş yerlerine saldırdı. ABD’nin Irak’ı işgalinde yağmacıların o ülkede yaşattığı manzaranın bir benzeri burada yaşandı” bilgileri paylaşıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“PYD MİLİTANLARI GETİRİLDİ”

PKK’nın şehir içi çetesi olan YDG-H’nin resmi twitter hesabı üzerinden mütedeyyin halkı, esnafı, İslami siyasi partileri, dernekleri, Kuran Kurslarını ve özellikle HÜDA-PAR, Mustazaf-Der ve bileşenlerine yönelik nokta hedefler ve adresleri göstererek organize bir şekilde saldırdıkları dile getirilen raporda; “Olaylar sırasında dikkat çeken en önemli husus, daha önce görmediğimiz tarzda bir eylem biçiminin geliştirilmesiydi. Daha önceki olaylarda genellikle çocuklar kullanılıyordu, ancak bu olaylarda çocuklar olmakla birlikte şehir dışından mülteci kamplarından Yezidi, Kobanili PYD militanları getirildiği, organizeli bir şekilde olayların planlandığı, olaylara maruz kalan vatandaşların ve esnafların beyanı ile sübut bulmuştur” denildi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23