• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu hafta hava nasıl olacak?

Yeniakit Publisher
2014-10-20 09:50:00 -
Bu hafta hava nasıl olacak?

Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı, kuzeybatı kesimlerde ise sis olayının görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rüzgarın Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'de kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, vb) vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23