• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘AB ile entegrasyon yolunda ilerliyoruz’

Yeniakit Publisher
2014-04-09 09:20:00 - 2014-04-08 23:28:12
‘AB ile entegrasyon yolunda ilerliyoruz’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM’nin Türkiye’nin reform sürecinde belirterek çok önemli bir rol oynadığını belirterek “Türkiye Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyon yolunda ilerliyor” dedi.

STRAZBURG - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Onursal Başkanlık Madalyası’nı almak ve Avrupa Konseyi’nde temaslarda bulunmak üzere Strazburg’da bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur ve Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ile görüştü. Çavuşoğlu ve Brasseur, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu, Brasseur’le Türkiye’deki çözüm sürecini ve yapılacak reformları görüştülerini söyledi. Brasseur’ü 5. yargı paketi hakkında bilgilendirdiğini belirten Çavuşoğlu, özellikle insan hakları ihlalleri konusu üzerinde durduklarını vurguladı. Çavuşoğlu, “AKPM, Türkiye’nin reform sürecinde çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye, AB ile entegrasyon yolunda ilerliyor” dedi.

“UKRAYNA’DAKİ GELİŞMELER BÖLGEYİ İSTİKRARSIZLAŞTIRIYOR”

Ukrayna krizine ilişkin bir soruyu cevaplayan Çavuşoğlu, “Ukrayna halkının çektiği sıkıntılara karşılık, AKPM’nin bu duruma vereceği bir karşılık olduğunu düşünüyorum. Ülkedeki gelişmeler bölgeyi istikrarsızlaştırıyor ve durum hassasiyetini koruyor” ifadelerini kullandı.
Brasseur ise AKPM’nin ülkelerin AB’ye katılım süreçlerinde belirleyici ve müdahale edici olmadığını söyledi. AKPM’nin bu süreçlerde ülkelerin kaydettiği mesafeleri tespit ederek yardımcı bir rol üstlendiğini ifade etti. Brasseur, Türkiye’nin üyelik müzakerelerinde önemli yol aldığını ancak reformlar konusunda atılması gereken birçok adımın bulunduğunu kaydetti.  Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23