• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

8 Haziran'da sokağa çıkma çağrısı

Yeniakit Publisher
2015-05-07 11:17:00 -
8 Haziran'da sokağa çıkma çağrısı

FKF Genel Başkanı Erçin Fırat, '8 Haziran’da birileri sokağa çıkıp öncülük edecekse en önde duran yine burada bir araya gelen gençler olacak.” diyerek seçim sonrası çıkabilecek olayların işaret fişeğini yaktı.

Kemalist öğrenci birliği Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Genel Başkanı Erçin Fırat Oda TV'ye yaptığı açıklamalarda, “7 Haziran'da farklı partilere oy vermiş olmasına rağmen sandıkları hep birlikte AKP'ye karşı koruyacak olan ya da 8 Haziran'da birileri sokağa çıkıp öncülük edecekse en önde duran yine burada bir araya gelen gençler olacak.” diyerek seçim sonrası çıkabilecek muhtemel olaylarda yer alacaklarını belirtti.

"AK PARTİ'NİN YIKILMASI SEÇİMLE MÜMKÜN DEĞİL" DEDİ, SOKAĞI İŞARET ETTİ

“FKF olarak seçimlerde hangi partiyi işaret edeceksiniz?” sorusu üzerine, “Hayır, seçimlerde bir partiye işaret etmeyeceğiz. Mevcut partilerden herhangi birisinin bizim ilkelerimizi kapsadığını düşünmüyoruz. Çok sayıda CHP'li üyemiz olduğu gibi, seçim sürecinde HDP'yi destekleyecek üyelerimiz de var.” diyen FKF Genel Başkanı Erçin Fırat, “Seçimlerde AKP'nin geriletilmesini önemsiyoruz. Bu ihtimal bu seçimde de mümkündür. Daha fazla önemsediğimiz ise AKP'nin temsil ettiği zihniyetin yıkılması, bize göre bunun olması seçimle mümkün değil!” dedi.

“8 HAZİRAN'DA BİRİLERİ SOKAĞA ÇIKIP ÖNCÜLÜK EDECEKSE…”

7 Haziran'daki genel seçimlerde tek amaçlarının AK Parti'nin gerilemesi olduğunu söyleyen Fırat, “7 Haziran'da farklı partilere oy vermiş olmasına rağmen sandıkları hep birlikte AKP'ye karşı koruyacak olan ya da 8 Haziran'da birileri sokağa çıkıp öncülük edecekse en önde duran yine burada bir araya gelen gençler olacak. Bu geniş birliği ve mücadele gücünü önemsiyoruz.” diyerek seçim sonrası çıkacak muhtemel olayların işaret fişeğini yaktı.

Fırat son olarak, “Türkiye gençliğine, bu karanlıktan, gericilikten kurtulmak için boyun eğmemek yetmez, başkaldırıya ihtiyacımız var.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23